Ο Κώστας Καλαϊτζίδης στον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας

Μια ακόμη συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών για θέματα του εμπορικού κόσμου και της αγοράς.

Συζητήθηκαν ζητήματα όπως, η συνεργασία για προβολή και εξωστρέφεια της τοπικής αγοράς, η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας στον χώρο του εμπορίου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ουσιαστική αντιμετώπιση του παρεμπορίου, η ευρύτερη ενημέρωση των καταναλωτών για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τοπικής αγοράς, διάφορα άλλα θέματα όπως και η συνέχιση της διμερούς συνεργασίας για δράσεις ενημέρωσης, προβολής και ανάπτυξης μεταξύ της Π.Ε. Ημαθίας ή γενικότερα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Εμπορικού Συλλόγου.

Στην ίδια συνάντηση, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Αθηνά Πλιάτσικα- Τσιπουρίδου και συνάδελφοί της, στη διοίκηση του Συλλόγου, αναφέρθηκαν με σαφήνεια τόσο σε γενικότερα θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όσο και σε ειδικότερα θέματα της τοπικής αγοράς, ενώ κοινή άποψη και των δύο πλευρών είναι ότι χρειάζεται συνεργασία σε κάθε περίπτωση.

Αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Νάουσας, της Αλεξάνδρειας και της Μελίκης. 

Με αφορμή τη νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης δήλωσε:

“Από την αρχή της θητείας μου, η συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας δεν έμεινε στα λόγια αλλά υλοποιήθηκε έμπρακτα και δημιουργικά. Βασικός στόχος μας, ως αντιπεριφέρεια, είναι να ενώνουμε δημιουργικές δυνάμεις προς όφελος της Ημαθίας και να συνεργαζόμαστε. Η ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, της τοπικής αγοράς ήταν και είναι βασική προτεραιότητα στον προγραμματισμό μας, δική μας ως Αντιπεριφέρεια όπως και του Απόστολου Τζιτζικώστα ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η ενίσχυση- συμπαράσταση του εμπορικού κόσμου και της τοπικής αγοράς είναι συνεχώς μέσα στους σχεδιασμούς μας. Συγχαίρω τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας για την πολύπλευρη, χρήσιμη και αναπτυξιακή δραστηριότητά τους και τους ευχαριστώ για τη δημιουργική συνεργασία που πάντα έχουμε και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα συνεχίσουμε”.