Οι "προγραμματικές" δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Γ. Μπίκα στην κοπή βασιλόπιτας (video)

Χαρακτήρα προγραμματικών δηλώσεων είχε η τοποθέτηση του νέου προέδρου του Επιμελητηρίου Γιώργου Μπίκα, στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας. Στην ομιλία του, γνωστοποίησε το πλάνο της διοίκησής του για το πρώτο εξάμηνο αλλά και τις ενέργειες που θα γίνουν σε βάθος χρόνου.

Ο κ. Μπίκας είπε ότι πριν λίγο καιρό η ανανεωμένη νέα διοίκηση, με ικανά και πετυχημένα στελέχη ανέλαβε να αναμορφώσει την εικόνα του Επιμελητηρίου και να το φέρει πιο κοντά στους επιχειρηματίες.

Όπως είπε, από τον προηγούμενο μήνα το Επιμελητήριο ξεκίνησε διαδικασίες για την στελέχωσή του για να μπορέσει να υλοποιήσει τις δράσεις που εξήγγειλε το προηγούμενο διάστημα.

Μιλώντας για τις δράσεις που προγραμματίζει το Επιμελητήριο το πρώτο εξάμηνο, ο κ. Μπίκας είπε ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την δημιουργία των δυο παραρτημάτων, στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους. Στο πλάνο της νέας διοίκησης είναι η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου (πιο φιλικές, πιο εύκολες και πιο αναγνωρίσιμες υπηρεσίες).

Ακόμη το Επιμελητήριο θα προσφέρει ενημερώσεις και σεμινάρια για όλες τις αλλαγές που αφορούν το επιχειρείν αλλά και για τα υφιστάμενα αναπτυξιακά προγράμματα. Ο κ. Μπίκας είπε ότι το Επιμελητήριο έχει στόχο να συμβάλει στην δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στην Κουλούρα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με την συμμετοχή στην ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε.

Το Επιμελητήριο, όπως είπε ο κ. Μπίκας, θα συμμετάσχει σε εμπορικές εκθέσεις, εντός κι εκτός Ελλάδας. Ακόμη έχουν προχωρήσει ενέργειες για την ένταξη στα Μητροπολιτικά Επιμελητήρια, με στόχο την καλύτερη προώθηση των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων του νομού.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είπε επίσης ότι έχουν οριστεί επιτροπές για την ανάπτυξη καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων και την ένταξή τους σε "θερμοκοιτίδες" σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο κ. Μπίκας είπε ότι σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους θα γίνουν καινοτόμες δράσεις για την ανάπτυξη της αγοράς, Θα γίνουν επίσης συνεργασίες με τους δήμους της Ημαθίας για την αύξηση της επιχειρηματικότητας. Στο πλάνο του Επιμελητηρίου, είπε ο κ. Μπίκας, είναι και η τουριστική ανάπτυξη. Ήδη έχει δημιουργηθεί μια ενεργή επιτροπή τουριστικής προβολής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και το ΣΕΤΕ.