Συμμετοχή του Εμπορικου Συλλόγου Βέροιας στο περίπτερο της ΕΣΕΕ στην ΔΕΘ

Με δικό της περίπτερο συμμετείχε για πρώτη φορά στην 81η ΔΕΘ η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, (ΕΣΕΕ), όπου παρουσιάστηκε στους επισκέπτες η διαδρομή, το έργο της Συνομοσπονδίας, οι καινοτόμες προτάσεις, λύσεις και καθοριστικές παρεμβάσεις της στα οικονομικά, πολιτικά και γενικότερα κοινωνικά θέματα που αγγίζουν τον εμπορικό κόσμο της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδης, «παραδοσιακά η ΔΕΘ, αποτελεί κόμβο για την απαρχή συνεργασιών με ισχυρούς ξένους εκθεσιακούς οργανισμούς, για την οργάνωση εθνικών συμμετοχών στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις της Ευρώπης και των Βαλκανίων, όπως επίσης και για τον συντονισμό επιχειρηματικών αποστολών στο εξωτερικό, την στήριξη κλαδικών εκθέσεων, την παρουσίαση καινοτομιών από την εγχώρια αγορά και βεβαίως την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων.

Θέλουμε να πιστέψουμε ότι το ασφυκτικό πλαίσιο των περασμένων ετών θα αρχίσει σταδιακά να χαλαρώνει και ότι θα καταφέρουμε σύντομα να βρεθούμε σε συνθήκες, όπου η ανάκαμψη δεν θα φαντάζει μία μακρινή προοπτική. Δεν ξέρουμε ωστόσο εάν μπορούμε....».

Το Περίπτερο της ΕΣΕΕ επισκέφτηκαν υπουργοί και εκπρόσωποι της κυβέρνησης, Πρόεδροι και μέλη Εμπορικών Συλλόγων, μεταξύ αυτών η Πρόεδρος και η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κ.κ. Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου και Αθηνά Μπίκα Διπάπογλου αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, στο οποίο συμμετείχαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας η κα. Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου ως μέλος της ΕΣΕΕ και κα Αθηνά Μπίκα Διπάπογλου ως μέλος της ελεγκτικής επιτροπής της Συνομοσπονδίας. Καλεσμένος στην συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Κωνσταντίνος Χρήστου, στον οποίο τέθηκε μεταξύ άλλων, το σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει ο Εμπορικός κόσμος καθημερινά και αφορά το παραεμπόριο. Όπως ισχυρίστηκαν τα μέλη της διοίκησης της ΕΣΕΕ πρόκειται για έναν αθέμιτο ανταγωνισμό με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία για το λόγο αυτό ζήτησαν από τον κ. Χρήστου την άμεση παρέμβαση του ίδιου και του αρμόδιου Υπουργείου για την αντιμετώπιση του.