Βέροια: Τριήμερο αφιερωμένο στο ροδάκινο

Εορταστικό τριήμερο με θέμα το ροδάκινο θα διοργανώσει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας στο τέλος Μάη (27-29 Μάη). Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται ένα διεθνές συνέδριο για το ροδάνικο (27 και 28 Μαίου), μια εκδήλωση για παιδιά (28 Μάη) και μια εκδήλωση γαστρονομίας (29 Μάη). Το πρόγραμμα του τριημέρου, παρουσιάστηκε χθες από τον Τουριστικό Όμιλο. Μιλώντας γι αυτό ο πρόεδρος Ζήσης Πατσίκας σημείωσε:

"Θυμάμαι τα ρεπορτάζ για την αναγκαιότητα της περιοχής να οργανώσει μια γιορτή για ροδάκινα και ψάχνοντας στο χρόνο, έφτασα στον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας. Επανασυστήσαμε τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας και στόχος μας ήταν να ζωντανέψουμε ξανά το φεστιβάλ παραγωγής. Από τις 27 έως τις 29 Μαΐου θα διοργανώσουμε το φεστιβάλ ροδάκινου σε συνεργασία με την κοινοπραξία ομάδων παραγωγών. Για να ζωντανέψουμε μια τέτοια προσπάθεια, θα διοργανώσουμε ένα διεθνές συνέδριο ροδάκινου, και θα εξετάσουμε όλο το κομμάτι που αφορά την παραγωγή του προϊόντος. Θα φιλοξενηθούν μεγάλα ονόματα γεωπόνων. Επίσης θα έρθουν μεγάλοι έμποροι αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων σούπερ μάρκετ.

Δεύτερη εκδήλωση, θα γίνει το Σάββατο 28 Μαΐου, στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας θα γίνουν εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα το ροδάκινο. Την Κυριακή 29 Μαΐου στο Πάρκο της Ελιάς θα διοργανώσουμε γιορτή γευσιγνωσίας με καλεσμένο τον Άρη Τσανακλίδη. Θα δημιουργήσει πρωτότυπες συνταγές με συστατικό το ροδάκινο. Στόχος είναι αυτά τα πιάτα να μεταφερθούν στα τοπικά καταστήματα. Στα πλαίσια της γιορτής θα γίνει διαγωνισμός μαγειρικής με συστατικό το ροδάκινο ενώ θα διατεθούν ποσότητες ροδάκινων.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Χρυσοί χορηγοί είναι οι Bayer, Yara, ενώ χορηγοί είναι οι εταιρείες Novacert, Venus, Vitro, Tasty Fruit, Gaia, ΑΛΜΜΕ, Analusis, Alexander, Bikas, Ευρωφάρμ, Κοντόπουλος".

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος Νίκος Ουσουλτζόγλου τόνισε: "Το Επιμελητήριο θα στηρίξει την εκδήλωση του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας για το ροδάκινο. Μετά από τόσα χρόνια καλά είναι που ξεκινά μια τέτοια προσπάθεια. Καλά είναι να γίνονται τέτοια πράγματα κι όχι να μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν γίνεται να προσπαθούμε μόνο με πολιτιστικά δρώμενα".