Θετικά αποτελέσματα έχει η λειτουργία της Σχολής Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

7o sxoli

Θετικά αποτελέσματα φαίνεται να έχει για γονείς και μαθητές η συγκρότηση και λειτουργία της Σχολής Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας. Αυτό προκύπτει από την επιστημονική ενημέρωση της ψυχολόγου κ.ας Πασχούλας Αικατερίνης και τη συνεργασία της με τους γονείς –κηδεμόνες στα πλαίσια των συναντήσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου κάθε Τετάρτη 6-9 μμ. Θέματα συζητήσεων της Σχολής Γονέων αποτελούν:

Οι σχέσεις γονέων -παιδιών, οι σχέσεις εκπαιδευτικών –μαθητών και των μαθητών μεταξύ τους .Επίσης αντικείμενο διαλόγου αποτελεί το ζήτημα των αμοιβών –ποινών που υιοθετούν οι γονείς προς τα παιδιά τους και τα όρια που θέτουν στη συμπεριφορά τους. Ένα ακόμη θέμα συζήτησης είναι η ασφαλής πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και η ορθή χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Στις πρόσφατες συναντήσεις συζητήθηκε και το επίκαιρο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, της περιθωριοποίησης μαθητών και των αποτελεσμάτων που έχουν οι ρατσιστικές συμπεριφορές στο σχολείο. Στις επόμενες δύο συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 22-4-15 και 29-4-15 θα μας απασχολήσει το ζήτημα της σχολικής επίδοσης των μαθητών και πώς μπορούν οι γονείς να συμβάλλουν με θετικό τρόπο στη βελτίωση της σχολικής επίδοσης των παιδιών τους.