Βέροια: λειτουργία διαδικτυακού κοινωνικού φροντιστηρίου

dimarxeio veria

Ο Δήμος Βέροιας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχωράει στην λειτουργία Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας. Μετά την αποδοχή της δωρεάς – χορηγίας της εταιρείας ΑΡΝΟΣ, η οποία προσφέρει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα σε μαθητές των παραπάνω βαθμίδων εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-2015 (μέχρι 30-6-2015), ο Δήμος Βέροιας ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ότι οι γονείς ή οι κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης στα δωρεάν προγράμματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση ενδιαφέροντος στο Δήμο Βέροιας, Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων από σήμερα μέχρι 31/3/2015.

Λίγα λόγια για την Εταιρεία ΑΡΝΟΣ. Η «ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ», με έτος ίδρυσης το 1985 και ύστερα από μια μακροχρόνια παρουσία στο χώρο της εκπαίδευσης ίδρυσε το Public School, έναν εκπαιδευτικό ιστότοπο όπου ο μαθητής μπορεί να παρακολουθεί και να κατανοεί από την οθόνη του υπολογιστή του τη διδακτέα ύλη του σχολικού βιβλίου, μέσω μιας πρωτοποριακής εκπαιδευτικής του πλατφόρμας, δωρεάν με 24ωρη πρόσβαση σε πάνω από 30.000 μαθήματα με διδασκαλία σε video, που καλύπτουν όλη τη διδακτέα ύλη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επιπλέον, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, όπως on line τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα, κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Δήμου 2331350617 και του εκπαιδευτικού ιστότοπου ΑΡΝΟΣ www.arnos.gr για τους μη δικαιούχους. Η αίτηση συμμετοχής, τα κριτήρια επιλογής δικαιούχων μαθητών και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας.

Κριτήρια

Οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί. Πιο αναλυτικά:

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ

  7.000€

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ 1 ΠΑΙΔΙ

  9.000€

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ

11.000€

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ

13.000€

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ

15.000€

    Ως εισόδημα, θεωρούμε το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό

Οικογένειες οι οποίες ενοικιάζουνκατοικία ή πληρώνουν στεγαστικό δάνειο και το πραγματικό υπόλοιπο διαθέσιμο ετήσιο εισόδημα (μετά την αφαίρεση του ενοικίου ή της δόσης του δανείου) εμπίπτει στις κλίμακες του  ανωτέρω πίνακα. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η διαμονή στο συγκεκριμένο ακίνητο και η μη ιδιοκτησία άλλου κατοικήσιμου ακινήτου.

Οικογένειες με παιδιά, με ανέργους και τους δύο γονείς

Υπεύθυνος για την τήρηση αυτών των κριτηρίων είναι ο αποδέκτης της χορηγίας ο οποίος και καλείται να ελέγχει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

ΙΙ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (σε απλό αντίγραφο)

  • Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο για αλλοδαπούς και άδεια διαμονής σε ισχύ.
  • Λογαριασμός Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή Ε.Υ.Δ.Α.Π. ή Μισθωτήριο Συμβόλαιο
  • Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα
  • Ε9 ή ΕΤΤΑΚ ή Φ.Α.Π.
  • Κάρτας Ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  • Τελευταία απόδειξη  πληρωμής ενοικίου για ενοικιαστές
  • Τελευταίο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα (statement) στεγαστικού δανείου ή βεβαίωση από την Τράπεζα, για ιδιοκτήτες.