Διάκριση της μαθήτριας Παναγιώτας Καρατζά στον μαθηματικός διαγωνισμό "Αρχιμήδης"

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο διαγωνισμός «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», που αποτελεί το τρίτο και τελευταίο στάδιο των πανελλήνιων μαθηματικών διαγωνισμών κάθε σχολικής χρονιάς. Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού συμμετέχουν στην τελική αξιολόγηση για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων, που εκπροσωπούν τη χώρα μας στους διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Στον διαγωνισμό πήρε μέρος και διακρίθηκε με ασημένιο μετάλλιο η μαθήτρια Καρατζά Παναγιώτα του Νικολάου, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου στο 3ο ΓΕΛ Βέροιας. Μάλιστα, ήρθε πρώτη ανάμεσα σε όλα τα κορίτσια που διαγωνίστηκαν ανεξαρτήτως ηλικίας και θα πάρει μέρος στη Μεσογειάδα Μαθηματικών του 2015. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα τελετών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

"Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της Ε.Μ.Ε. συγχαίρει τη μαθήτρια και της εύχεται επιτυχία στην αξιολόγηση και τη συμμετοχή της στην Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Βαλκανιάδα και στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών του 2015.

Συγχαίρει ακόμη τους γονείς της μαθήτριας και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία. Στον τόπο μας υπάρχουν μαθητές οι οποίοι συνεχίζουν την παράδοση της Αριστείας στα μαθηματικά, που έχει δημιουργηθεί. Η επιτυχία δικαιώνει αυτούς που εργάζονται γι' αυτήν με συνέπεια, πίστη και διάρκεια" αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΜΕ.