Χρήση Αυθεντικών Πηγών στη Διδασκαλία της Ξένης Γλώσσας στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

iev new york

Τους New York Times διάβασε η Α' Λυκείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, "Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης", κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Αγγλικών, σε μία προσπάθεια της καθηγήτριας να φέρει τους μαθητές σε επαφή με αυθεντικές πηγές της Αγγλικής γλώσσας.

Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς και αξιόλογες εφημερίδες στον κόσμο, καθώς περιέχει πληθώρα άρθρων και αφιερωμάτων που αφορούν όλους τους τομείς της επικαιρότητας. Στους μαθητές δόθηκε η ευκαιρία να επιλέξουν τα άρθρα που θα διαβάσουν, εστιάζοντας εν τέλει σε άρθρο αναφερόμενο στα στερεότυπα και τις διαφορές ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία, κυρίως όσον αφορά στην κουλτούρα των δύο χωρών, των οποίων τις γλώσσες διδάσκονται τα παιδιά στα Ι.Ε.Β..

Σημαντικό κομμάτι άλλωστε στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας είναι η επαφή με την κουλτούρα της εκάστοτε χώρας. Η καθολική γνώση και ενημέρωση πάνω σε ένα θέμα καθιστούν τον οποιοδήποτε ικανό για καλύτερη διαχείριση των δεδομένων και πληροφοριών που λαμβάνει. Όταν μάλιστα μιλάμε για τη διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας, ο "βομβαρδισμός" του μαθητή από όλα τα μέτωπα είναι ίσως ο πιο αποδοτικός τρόπος για να φτάσει κανείς στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την εκμάθηση της ξένης γλώσσας.