Αποκριάτικες δραστηριότητες στο 4ο Νηπιαγωγείο Βέροιας

4o nipiago apo

Το 4ο Νηπιαγωγείο Βέροιας γιόρτασε και φέτος τις αποκριές, πιστό στην αντίληψη ότι το σχολείο δεν κρατάει αποστάσεις από την κοινωνία, αλλά είναι κομμάτι απ' αυτήν. Τα παιδιά μέσα από βιωματικές δράσεις πρέπει να έρχονται σ' επαφή και να γνωρίσουν τις γιορτές με τα ήθη και τα έθιμα που δίνουν την ταυτότητα του τόπου μας. Έτσι την Τσικνοπέμπτη ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε σουβλάκια και ήταν η αρχή της αποκριάτικης γιορτής μας με μουσική και χορό μέσα από την ελληνική παράδοση.

Επίσης ο σύλλογος γονέων διοργάνωσε αποκριάτικο παιδικό πάρτυ σε παιδότοπο της πόλης με την σύσσωμη συμμετοχή γονέων και παιδιών που γλέντησαν με την ψυχή τους ντυμένοι μασκαράδες. Την τελευταία μέρα ο κύκλος έκλεισε με αποκριάτικη γιορτή που έγινε στο Νηπιαγωγείο με γλυκιές και αλμυρές χειροποίητες λιχουδιές από τους γονείς των παιδιών, με κατασκευές καπέλων και γλέντι με αποκριάτικα παιδικά σκωπτικά τραγούδια μέσα από την ελληνική μουσική μας δημοτική παράδοση.

Η άριστη συνεργασία των Νηπιαγωγών Μαρίας Αυγέρη, Πόπης Δάμτσιου, Δήμητρας Ράλλη και Έλσας Μανωλοπούλου , όπως επίσης και η άριστη συνεργασία των Νηπιαγωγών με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου , ο οποίος σύλλογος είναι αμέριστος συμπαραστάτης και ακούραστος βοηθός σε ό,τι χρειαστεί για το καλό των παιδιών τους, έκανε τις μέρες της Αποκριάς ένα χαρούμενο διάλειμμα και έβγαλε την διαφορετικότητα των ημερών στα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών.