Επισκέψεις και ξεναγήσεις στο μοναδικό «Βασίλειο των Φυτών» για μαθητές όλης της χώρας

 

Από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Μαθητές όλων των ηλικιών από όλη την Ελλάδα μπορούν πλέον να επισκεφτούν τα «ζωντανά μουσεία» και να διερευνήσουν το Βασίλειο των Φυτών του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων (ΒΒΚΚ), του Κήπου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης (ΚΠΕ) και του Εργαστηρίου Προστασίας, Διατήρησης και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών (ΕΠΑΑΑΕ).

Στους μοναδικούς αυτούς κήπους υπάρχουν περισσότερα από 15.000 φυτά και οι μαθητές πληροφορούνται για τη διατήρηση των φυτογενετικών πόρων συμμετέχοντας σε δραστηριότητες σχετικές με την αειφορική αξιοποίηση των Ελληνικών Φυτών.

Ο ΒΒΚΚ στα 310 στρέμματα του (θεματικές ενότητες φύτευσης και φυσικό δρυοδάσος) περιλαμβάνει χιλιάδες φυτικά είδη που βρίσκονται σε «αιχμαλωσία» ή αυτοφύονται μόνο εκεί.

Στον ΚΠΕ και στο ΕΠΑΑΑΕ (μητρική συλλογή, θερμοκήπια κτήριο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης), οι μαθητές γνωρίζουν πώς η έρευνα της συλλογής και διατήρησης συνδέεται με τη χρήση τους και συνομιλούν με τους ερευνητές/επιστήμονες των εργαστηρίων.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων (80 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, 30 χλμ από το Κιλκίς) και στο Εργαστήριο και Κήπο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης (15 χλμ από τη Θεσσαλονίκη).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρόγραμμα των επισκέψεων μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εργαστήριο Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών - Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων στο τηλ. 2310471613, εσωτ. (0) 220 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ".