Δυο μαθήτριες απο την Βέροια διακρίθηκαν σε μαθηματικό διαγωνισμό

mathimatika

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 75ου Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» για μαθητές από Β΄ Γυμνασίου ως και Γ΄ Λυκείου, ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015.

Στον διαγωνισμό διακρίθηκαν δύο μαθήτριες από τη Βέροια και συγκεκριμένα: η Παναγιώτα Καρατζά του Νικολάου, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου στο 3ο ΓΕΛ Βέροιας και η Τσανακτσίδου Βασιλική του Δημοσθένη, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου στο 4ο ΓΕΛ Βέροιας.

Με την επιτυχία τους αυτή οι δύο μαθήτριες διεκδικούν την ένταξή τους στην Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα Μαθηματικών και θα πάρουν μέρος στον Διαγωνισμό «Αρχιμήδης», ο οποίος θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρει θερμά:

- τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και τους καλεί να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για διάκριση στον ευγενή αυτό στίβο.

- τις δύο μαθήτριες που διακρίθηκαν και θα εκπροσωπήσουν την Ημαθία στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης». Ευχόμαστε επιτυχία και εκπλήρωση των προσδοκιών τους και σ' αυτό το τόσο σημαντικό βήμα τους.

- τους γονείς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν σ' αυτές τις επιτυχίες.

Οι δύο μαθήτριες θα βραβευτούν στην ειδική εκδήλωση βράβευσης την οποία οργανώνει το παράρτημα Ημαθίας στις 29 Μαρτίου, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

"Θεωρούμε σημαντικό ότι στον διαγωνισμό διακρίθηκαν και πολλοί μαθητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που παρακολούθησαν το Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο, το οποίο διοργανώνει το Παράρτημα Ημαθίας στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας. Γι' αυτό και καλούμε τους μαθητές να παρακολουθήσουν το φετινό 9ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο. Σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες:

- στα γραφεία του παραρτήματος (Ολγάνου 19, Βέροια), τηλέφωνο 23310-67107, mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- στην ιστοσελίδα του παραρτήματος www.emeimathias.gr
- στην ιστοσελίδα των Μαθηματικών Καλοκαιρινών Σχολείων του παραρτήματος http://mathsummerschool.emeimathias.gr/
- στη σελίδα του παραρτήματος στο Facebook https://www.facebook.com/pages/%CE%95%CE%9C%CE%95-%CE%97%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AF%CE%B1%CF%82/199238366876773?fref=ts ".