Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας στο Εργοστάσιο Σοκολάτας της ΔΕΘ

eidiko sokola

Ένα γλυκό ταξίδι στο κόσμο της σοκολάτας απόλαυσαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Βέροιας, κατά την επίσκεψη τους στο Εργοστάσιο Σοκολάτας της ΔΕΘ στο Περίπτερο 1, στις 12-2-2015, στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών και μερικών γονέων, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον πολύ όμορφα διακοσμημένο χώρο που κατασκευάστηκε για το Εργοστάσιο Σοκολάτας και περιείχε μια εκπαιδευτική, ψυχαγωγική και ενημερωτική περιήγηση γύρω από τη σοκολάτα.

 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ενημέρωση και γνωριμία με την πρώτη ύλη της σοκολάτας, το κακαόδεντρο, όπου υπήρχε προσομοίωση ενός χώρου, ως ζούγκλα τροπικών κλιμάτων, που ευδοκιμεί το δέντρο και στη συνέχεια δραστηριότητες ενημερωτικές και εκπαιδευτικές για την ιστορική προέλευση της σοκολάτας, τον τρόπο παρασκευής και παραγωγής της.

Επίσης οι μαθητές συμμετείχαν στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες, που ετοίμασαν οι υπεύθυνοι, πέρασαν από το σοκολατένιο καταρράκτη και δοκίμασαν την σοκολάτα σε πολλές εκδοχές.

Όλοι οι μαθητές ευχαριστημένοι από την επίσκεψη αυτή γνώρισαν βιωματικά και μ' έναν ιδιαίτερα επιμελημένο τρόπο, την πιο αγαπημένη γευστική απόλαυση, την σοκολάτα, παίρνοντας συμβολικά δώρα μαζί τους.

"Θα θέλαμε να συγχαρούμε τη Διοίκηση της ΔΕΘ για την ιδέα και την πολύ ωραία πραγμάτωσή της, να τους ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία και βέβαια να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενους για την ευγένεια και την ζεστασιά με την οποία μας υποδέχτηκαν και μας ξενάγησαν" αναφέρει το Ειδικό Σχολείο Βέροιας.