Στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας μαθαίνουν να τρέφονται σωστά

iev soyper

Γνωστό supermarket της πόλης μας επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, «Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης», υπό τη συνοδεία της δασκάλας, στα πλαίσια δραστηριοτήτων πάνω στα τρόφιμα και τις διατροφικές μας συνήθειες. 

Στο χώρο του supermarket οι υπάλληλοι μίλησαν στα παιδιά σχετικά με τα προϊόντα που μπορούν να βρουν σε κάθε διάδρομο, καθώς και με το ποια θεωρούνται υγιεινά και ποια θα έπρεπε να αποφεύγουν, σύμφωνα πάντα με τη διατροφική πυραμίδα, απαντώντας συγχρόνως και σε ερωτήσεις που έθεσαν οι μικροί μαθητές. Φεύγοντας οι μαθητές άφησαν μια ευχαριστήρια κάρτα στο προσωπικό του supermarket, εκδηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους για όσα έμαθαν εκείνη τη μέρα.

Στα πλαίσια των εν λόγω δραστηριοτήτων, η νηπιαγωγός ζήτησε από τα παιδιά να φέρουν από το σπίτι τους άδειες συσκευασίες από προϊόντα που χρησιμοποιούν στην οικογένειά τους, προκειμένου να μπορέσουν να παίξουν supermarket· να μάθουν να ζητάνε και να προσφέρουν κάτι ευγενικά, καθώς και να συνηθίσουν να μετράνε.

Παράλληλα, τα παιδιά διδάχθηκαν και στο μάθημα των Αγγλικών λεξιλόγιο σχετικά με τις τροφές -φρούτα, λαχανικά, φαγώσιμα-, χρησιμοποιώντας πλαστικά φρούτα και λαχανικά, αφίσες, flashcards, και αγγλική εγκυκλοπαίδεια τροφίμων.

Με όλους τους παραπάνω τρόπους, οι μαθητές έκαναν την πρώτη επαφή τους με την έννοια της διατροφής και απέκτησαν μία σφαιρική εικόνα γύρω από τα τρόφιμα που μπορεί να προμηθευτεί κανείς από το εμπόριο.