Μάχη …χρώμα με χρώμα!

iev xroma-xroma

Μία ιδιαίτερα απολαυστική εξόρμηση οργάνωσε η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας Ι. Σαφαρίκα-Ι. Μπαρμπαρούση για τους μαθητές του Λυκείου τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

Η ανάπαυλα από τα μαθήματα, τις υποχρεώσεις και τα διαγωνίσματα του πρώτου τετραμήνου ήταν γεμάτη χρώμα, κίνηση και στρατηγικές επίθεσης και άμυνας! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Adventure paint ball club και έπαιξαν paintball!

Αφού "αρματώθηκαν" με τον κατάλληλο εξοπλισμό για να διασφαλιστούν από τραυματισμούς ζώστηκαν όπλα και σφαίρες ... μπογιάς και ξεχύθηκαν στις πίστες της μάχης. Γέλια, φωνές, τρέξιμο, αγωνία, αντιδικίες και... ανίερες συμμαχίες έδωσαν το στίγμα της ημέρας.

Το paintball είναι μια καλή διέξοδος από την τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια και μια αφορμή για εντατική άσκηση στη φύση. Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι παίκτες ένιωθαν καταβεβλημένοι και κουρασμένοι αλλά και πνευματικά ικανοποιημένοι, μιας και το paintball είναι παιχνίδι σωματικό αλλά και πνευματικό! Το paintball διδάσκει και εξασκεί τη σωστή επικοινωνία και την ομαδικότητα γι' αυτό το λόγο πολλές εταιρείες το χρησιμοποιούν ως μέσο για την ενδυνάμωση της συλλογικότητας. Για να κερδηθεί ένα παιχνίδι στο paintball πρέπει οι παίχτες να επικοινωνούν και να συνεργάζονται πάνω σε στρατηγικές και τακτικές και να λειτουργήσουν ως ομάδα!

Κατά γενική ομολογία ήταν μία από τις απολαυστικότερες εκδρομές , μία ευχάριστη εκτόνωση για όλα τα παιδιά που για λίγο μπήκαν στο πεδίο της μάχης και βίωσαν την αδρεναλίνη τους να εκτινάσσεται στα ύψη μέσα από τις κοπιαστικές και περιπετειώδεις αποστολές τους!