Πρώτος κύκλος γνωριμίας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με τη Ρομποτική

Έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και γενική ικανοποίηση ο πρώτος κύκλος γνωριμίας και επαφής των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με τη Ρομποτική. Μια πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που ξεκίνησε, έχοντας ως αρωγό και υποστηρικτή της προσπάθειας την Αντιδημαρχία Παιδείας και Ισότητας των δύο φύλων, του Δήμου Βέροιας και προσωπικά της Αντιδημάρχου, κας Συρμούλας Τζήμα.

Η Ρομποτική είναι, πλέον, ένα αντικείμενο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μαθαίνουν παίζοντας, να αποκτούν δεξιότητες σε τομείς όπως τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Τεχνολογία, η Μηχανική αλλά και η Τέχνη, μέσα από διαδικασίες σχεδιασμού, κατασκευής, προγραμματισμού και χειρισμού.

Επίσης, σημαντικές είναι οι επιπτώσεις στο συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο των μαθητών, επιτρέποντας μέσα από το παιχνίδι να αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες επικοινωνίας, ομαδικότητας, συνεργασίας, αυτορρύθμισης της συμπεριφοράς καθώς και ελέγχου των συναισθημάτων τους.

Σταθερή προτεραιότητα και προσήλωση του σχολείου αποτελεί η παροχή πλούσιων και ποικίλλων ερεθισμάτων, στην αναζήτηση εναλλακτικών μορφών και πεδίων μάθησης για τους μαθητές του, το διαρκές άνοιγμά του στην τοπική κοινωνία και η εξασφάλιση συμπαράταξης και συνεργασίας, αποτέλεσμα της οποίας (συνεργασίας με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων) ήταν και η παρούσα δράση που αφορά τη Ρομποτική.