Ομιλία με θέμα «Σχολική Ετοιμότητα» στην Αλεξάνδρεια

Ενημερωτική ομιλία με θέμα «Σχολική Ετοιμότητα: Είναι έτοιμο το παιδί μου να πάει σχολείο», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12πμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Είναι γνωστό πως η μετάβαση ενός παιδιού από το νηπιαγωγείο στην Α΄ Δημοτικού είναι μία αρκετά αγχωτική διαδικασία, τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά.

Η πρώτη δημοτικού είναι ο θεμέλιος λίθος για την εξέλιξη του παιδιού στη μαθησιακή διαδικασία. Πέραν της αναπτυξιακής τους ηλικίας που τους επιτρέπει να παρακολουθήσουν την νέα σχολική τάξη θα πρέπει τα παιδιά να έχουν αναπτύξει μία σειρά δεξιοτήτων που θα τους διευκολύνει κατά την εκπαιδευτική τους πορεία μειώνοντας το άγχος που αντιμετωπίζουν απέναντι στις σχολικές απαιτήσεις, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση τους και προσδίδοντας μία θετική στάση απέναντι στη μάθηση και το σχολείο.

Μέσα από μία πολύπλευρη σκοπιά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που σας απασχολούν.

Θα αναλύσουμε βήμα βήμα τις δεξιότητες που κατακτούν τα παιδιά μεγαλώνοντας και θα συζητήσουμε πως αυτές επηρεάζουν την σχολική τους απόδοση και αυξάνουν τα επίπεδα άγχους.