Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση Μοναστηριακών Συνταγών του ΙΕΚ Βέροιας (φωτογραφίες)

Πλήθος κόσμους παραβρέθηκε στην παρουσίαση Μοναστηριακών Συνταγών από τους σπουδαστές Α΄ εξαμήνου της ειδικότητας "Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef)" του Δ.ΙΕΚ Βέροιας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Δ.ΙΕΚ Βέροιας Νίκος Νικολόπουλος, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο του Συλλόγου Βλάχων, Δημήτρη Πίσκο, για την ζεστή φιλοξενία.

Επίσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος παιδείας Συρμούλα Τζήμα Τόπη.

Ο αντιπρόσωπος του τμήματος Γιώργος Δούλαλας παρουσίασε την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι ομιλητές.

Ο μοναχός Αιμιλιανός από την Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου Βέροιας αναφέρθηκε στο θέμα «Περί Νηστείας» και ο Νικόλαος Ροδοπαίος στην «Μοναστηριακή διατροφή & υγεία».

Η αγιορείτικη κουζίνα είναι αξιολογότατη, λιτή, νόστιμη, με συνταγές ωφέλιμες για την υγεία. Βασίζεται στα λαχανικά, τα όσπρια και ότι προσφέρει η θάλασσα που περιβάλλει το Άγιο Όρος.

Έπειτα παρουσιάστηκαν τα εδέσματα και οι συνταγές κι ακολούθησε γευσιγνωσία για τους παρευρισκόμενους.

View this gallery on Flickr