Διεθνές μαθητικό συνέδριο για τον Αριστοτέλη θα πραγματοποιηθεί στη Νάουσα

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας θα διοργανώσουν το Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τον Αριστοτέλη με θέμα: «Η Σχολή του Αριστοτέλη – Από την Μίεζα στην Οικουμένη». Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2020 στην πόλη της Νάουσας, στην αίθουσα του Κέντρου Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ «ΕΡΙΑ», και στην Αρχαία Μίεζα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλη.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών για το έργο του Αριστοτέλη και να εμπλακούν αυτοί σε ζητήματα που αφορούν την αριστοτελική σκέψη και φιλοσοφία στον τόπο, όπου ο μεγάλος στοχαστής της αρχαιότητας με την τεράστια επιρροή στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και την παγκόσμια διανόηση δίδαξε τον Μ. Αλέξανδρο στην αρχαία Μίεζα. Επιπλέον, να γνωρίσουν οι μαθητές την περιοχή μας η οποία, εκτός από την Σχολή του Αριστοτέλη (Μίεζα), διαθέτει ένα πλήθος μνημείων (Αρχαίες Αιγές-Βεργίνα).

 Το Συνέδριο απευθύνεται σε σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης όλου του κόσμου που θα συμμετάσχουν με ομαδικές εργασίες των μαθητών τους σε συγκεκριμένους θεματικούς άξονες του έργου του Αριστοτέλη. Οι ομάδες ανά Σχολείο θα καθοδηγηθούν από τους καθηγητές τους και θα αποτελούνται από 5 έως 10  μαθητές.

Οι Θεματικοί Άξονες του Συνεδρίου είναι:

  1. Ο Αριστοτέλης σε σχέση με τον Φυσικό Κόσμο (Φυσική, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Τεχνολογία)
  2. Ο Αριστοτέλης σε σχέση με τον Άνθρωπο (Ηθική, Ψυχολογία,  Κοινωνιολογία,  Πολιτική και Δίκαιο, Φιλοσοφία, Ρητορική, Παιδαγωγική, Θεολογία, Επιστημολογία, Λογική, Τέχνη, Ιατρική)
  3. Η αποτύπωση της Αριστοτελικής σκέψης στον παγκόσμιο πολιτισμό (Επιστήμες, Πολιτική, Θρησκεία, Φιλοσοφία).