Η συγγραφέας Ελισάβετ Τάρη στο Δημοτικό Κουλούρας παρέα με "Κλεφτοπαραμυθά δράκο"

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μαθητών και γονιών εγκαινιάστηκε ο «Δεκέμβρης των παραμυθιών» στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας. Πρώτη καλεσμένη, η συγγραφέας, Ελισάβετ Τάρη. Με μια καταπληκτική αφήγηση, εμπλουτισμένη με την αυθόρμητη συμμετοχή των παιδιών και διανθισμένη με αυτοσχέδια θεατρικά στιγμιότυπα και δραματοποιημένες σκηνές, έκανε τους μικρούς μαθητές να κρέμονται, κυριολεκτικά, από τα χείλη της.

Μια άσκηση των μαθητών στη δημιουργική έκφραση και συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς, μια άσκηση στην εξωστρέφεια και την επικοινωνία, στην ελευθερία, στην αναζήτηση λύσεων από τα ίδια τα παιδιά, στη διαδικασία της επίλυσης προβλημάτων.

"Και πραγματικά, για να μιλήσουμε σοβαρά, το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ήταν πολύ σημαντικό και αφορούσε την ίδια την ύπαρξη και πραγματοποίηση του «Δεκέμβρη των παραμυθιών».

Είχε σχέση με την εμφάνιση του περιβόητου, πλέον, «Παραμυθοκλέφτη Δράκου», ο οποίος είχε, ήδη, κλέψει ένα μεγάλο αριθμό παραμυθοηρώων και είχε αναστατώσει το σύνολο του παραμυθόκοσμου. Καταλαβαίνετε την ανατροπή της παραμυθένιας μας ισορροπίας.

Ευτυχώς, όμως, η κυρία Τάρη, με τη βοήθεια των μικρών μαθητών βρήκαν την αιτία που γέννησε την οργή του δράκου, βρήκαν και τη λύση. Αλλά λεπτομέρειες μην περιμένετε να σας πούμε. Διαβάστε το παραμύθι και θα μάθετε κάθε λεπτομέρεια για την εξέλιξη της ιστορίας.

Πάντως, ο θεσμός του «Παραμυθένιου Δεκέμβρη», είναι βέβαιο πλέον ότι θα συνεχιστεί, διασώθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της κυρίας Τάρη και των μικρών μαθητών.

Ένας θεσμός πολύτιμος, ένας θεσμός φιλαναγνωσίας και προώθησης της αγάπης για τη λογοτεχνία και ειδικότερα για το παραμύθι, τόσο του σύγχρονου, όσο και του παραδοσιακού, που, εκτός των άλλων, στόχο έχει να αναδείξει κοινά σημεία γονιών και μαθητών, ενηλίκων και παιδιών, να ενεργοποιήσει τις ευαίσθητες χορδές τους,να εξασφαλίσει  πλαίσιο κοινής δράσης και δημιουργίας καθώς και κοινού χρόνου συνύπαρξης. Όλα αυτά, δηλαδή, που πρεσβεύει η στοχοθεσία του προγράμματος Erasmus+ “Together we can do so much”.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ οφείλουμε στην κα Ελισάβετ Τάρη που για μια ακόμη φορά ομόρφυνε το χώρο μας, πρόσθεσε ποιότητα και ζωντάνια, φώτισε τα ματάκια και τις ψυχές των μικρών μας μαθητών" αναφέρει η ανακοινώση του σχολείου.