Ενημέρωση στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο για τα τροχαία ατυχήματα

Με το σύνθημα «Κράτα τη ζωή στα χέρια σου» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, ομιλία-δράση για την Παγκόσμια Ημέρα θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων από τους μαθητές της Β΄τάξης του Τομέα Υγείας,Πρόνοιας& Ευεξίας ,του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

Η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα. Κάθε χρόνο σχεδόν 1.3 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πεθαίνουν εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων και περισσότεροι από 50 εκατομμύρια τραυματίζονται.

Οι μαθητές τόνισαν μέσα από διαδοχή ρόλων τους μύθους και την πραγματικότητα για την σπουδαιότητα των κανόνων της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και μέσα από ένα υποθετικό τροχαίο ατύχημα παρουσίασαν τις πρώτες βοήθειες .

Αφιέρωσαν την δράση τους σε ένα νέο παιδί, τον Δημήτρη Αντωνίου που με πολύ μεγάλη δύναμη ψυχής και γενναιότητα ήρθε αντιμέτωπος στα δεκαέξι του με ένα τροχαίο ατύχημα που τον κατέστησε ανάπηρο σωματικά αλλά τον ώθησε σε ένα τεράστιο αγώνα για την ενημέρωση των μαθητών σε σχολεία μαζί με την τροχαία Θεσσαλονίκης.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας , κ.Κούγκας Διονύσιος χαιρέτησε την δράση των παιδιών και τόνισε ότι τα περισσότερα ατυχήματα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν ο άνθρωπος τηρούσε επιμελώς τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ,εφαρμόζοντας με συνέπεια τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης.

Οι αστυνομικοί, Υπαστυνόμος B΄ κ.Καϊλόγλου και Ανθυπαστυνόμος κ. Κοπαλίδης μίλησαν για τις κύριες αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων καθώς και για την αναγκαιότητα της ενημέρωσης και της πρόληψης. Επίσης τόνισαν ότι το προσωπικό της Τροχαίας καταβάλει καθημερινά σημαντικές προσπάθειες για την πρόληψη του τροχαίου ατυχήματος και την επίτευξη της κυκλοφοριακής ασφάλειας.

Την εκδήλωση οργάνωσε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας και την παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου ενώ υπεύθυνοι για την οργάνωση και παρουσίαση ήταν οι εκπαιδευτικοί Κούτλα Γεωργία και Πολυζωϊδου Αγγελική.

"Ευχόμαστε πίσω από τα νούμερα και τα στατιστικά να σταματήσει ο πόνος, η δυστυχία και η καταστροφή. Ας μην ξεχνάμε ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν πρόσωπα άνθρωποι που δεν πραγματοποίησαν τα όνειρα τους που πίσω τους άφησαν μάνα, πατέρα, σύζυγο, παιδιά. Η συνειδητοποίηση της ανθρώπινης ζωής ως υπέρτατο αγαθό καθιστά την οδική ασφάλεια ένα ιδιαίτερα σημαντικό παγκόσμιο ζήτημα" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.