Διάκριση του 12ου Νηπιαγωγείου Βέροιας σε πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον ποντιακό ελληνισμό

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών, που διακρίθηκαν στο 3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco. Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Στην εκδήλωση βράβευσης συμμετείχαν  819  μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, που παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους. Οι μαθητές  και οι νηπιαγωγοί  Γιάγκογλου Δήμητρα και Τζήμα Αγορίτσα του 12ου Νηπιαγωγείου Βέροιας  διακρίθηκαν με το 1ο βραβείο στην διαγωνιστική κατηγορία : «Παραμύθια»  με το ποντιακό παραμύθι « Κωνσταντίνος Μάραντον» και με έπαινο (για τη διάσωση και αξιοποίηση ιστορικών τεκμηρίων και προφορικών μαρτυριών) στη διαγωνιστική κατηγορία: «Ταινίες» με  την ταινία « Πρόσφυγες:  Χθες – Σήμερα – Αύριο»