Τα προβλήματα στα γυμνάσια - λύκεια συζήτησε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου με τη διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης

Η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου πραγματοποίησε συνάντηση με τη διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κα Αναστασία Μαυρίδου, με την οποία συζήτησαν για τα κενά που υπάρχουν στην β’θμια εκπαίδευση. Η κα Μαυρίδου ενημέρωσε πως τα κενά αφορούν 33 θέσεις πλήρους ωραρίου και 6 μειωμένου σε διάφορες ειδικότητες και ελπίζει με την επόμενη πρόσληψη αναπληρωτών να καλυφθούν, καθώς και οι 14 θέσεις ειδικής αγωγής που αφορούν τμήματα ένταξης. Διαβεβαίωσε επίσης τη βουλευτή ότι η Γ' Λυκείου είναι "καλυμμένη" και δεν υπάρχουν κενά σε βασικά μαθήματα που αφορούν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Σε ερώτηση της κας Καρασαρλίδου για τα ολιγομελή στα ΕΠΑΛ που δεν εγκρίθηκαν και για τα οποία η βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση χωρίς ακόμη να έχει λάβει απάντηση από την υπουργό Παιδείας καθώς και για το θεσμό του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» (το οποίο έδωσε βαρύτητα η προηγούμενη Κυβέρνηση), ενημερώθηκε ότι τα τμήματα σε ΕΠΑΛ Νάουσας και ΕΠΑΛ Βέροιας δεν εγκρίθηκαν διότι δεν υπήρχαν καθηγητές και θα έπρεπε να γίνουν νέες προσλήψεις ενώ σχετικά με τη "μαθητεία", παρατηρείται γενικά μία καθυστέρηση από το Υπουργείο, ενώ υπάρχουν τμήματα όπως της νοσηλευτικής που δεν εγκρίθηκαν παρόλο του απαιτούμενου αριθμού μαθητών και θέσεων για μαθητεία στο νοσοκομείο.

Συζήτηση έγινε και για το ΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας και την μετεγκατάστασή του στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας με την κα Μαυρίδου να ενημερώνει ότι λειτουργεί με κάποια προβλήματα που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν λυθεί.