Εργαστήρι εν-συναισθηματικής ενδυνάμωσης στο ΚΔΑΠ Σχολείο στο Σύννεφο

Εργαστήρι εν-συναισθηματικής ενδυνάμωσης στο ΚΔΑΠ Σχολείο στο Σύννεφο "Αλληλοεπιδρώ - Παίζω - Γνωρίζω"

Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2018

8 συναντήσεις: 21/10, 4/11, 11/11, 18/11, 25/11, 2/12, 9/12, 16/12

Κάθε Δευτέρα 7:30μμ-9:00μμ

Σε μια απαιτητική καθημερινότητα, με περιορισμένο χρόνο και υψηλές προσδοκίες, ο γονέας στην προσπάθεια του να προσφέρει το καλύτερο στην οικογένεια του, κινδυνεύει να χάσει κάτι μοναδικό, την επαφή με το παιδί του.

Το ΚΔΑΠ Σχολείο στο Σύννεφο σε συνεργασία με την ειδική παιδαγωγό και ψυχοθεραπεύτρια Κιατικίδου Ευφροσύνη, δημιουργήσαν το «Εργαστήρι εν-συναισθηματικής ενδυνάμωσης» με σκοπό την εμψύχωση αυτής της μοναδικής σχέσης. Στις συναντήσεις, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την μεταξύ τους εν-συναίσθηση, μέσα από βιωματικές ασκήσεις, να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί μέσω του παιδαγωγικού παιχνιδιού, να βελτιώσουν την επικοινωνία και τη σχέση τους σε ένα πλαίσιο φροντίδας και ασφάλειας.

Αγάπη, διάθεση για παιχνίδι και πειραματισμό: απαραίτητες προϋποθέσεις!

Απευθύνεται σε γονείς, φροντιστές, κηδεμόνες και τα παιδιά τους.

Ενδεικτικό Περιεχόμενο του Εργαστηρίου

Γνωριμία ομάδας, εμπιστοσύνη – εμπιστευόμαστε τη σχέση μας, εκφράζουμε τις σκέψεις μας, μιλάμε για τα συναισθήματα μας, συζητούμε για την συμπεριφορά μας, σεβασμός-όρια: σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, επικοινωνία-επικοινωνούμε αυθεντικά και αυθόρμητα.

Κόστος 8 εργαστηρίων 140 € και 110€ για μέλη/μαθητές του ΚΔΑΠ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΡΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Βιογραφικό

Η Ευφροσύνη Κιατικίδου είναι πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , Τμήματος Φιλοσοφίας -Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ) με κατεύθυνση Ψυχολογίας. Έχει ολοκληρώσει την Ειδίκευση σε θέματα Ειδικής
Αγωγής/Μαθησιακών Δυσκολιών στο τμήμα εκπαιδευτικής πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Είναι ηθοποιός, συντονίστρια και εκαιπευδεύτρια αυτοσχεδιαστικού playback θεάτρου, ιδρυτικό μέλος της ομάδας playback της Βέροιας “coo-action”. Έχει ολοκληρώσει 4ετής σπουδές στην Ψυχοθεραπεία Gestalt στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Gestalt Foundation Θεσσαλονίκη.

Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενήλικων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ - Υπουργείου Παιδείας ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος. Έχει πολυετή εμπειρία σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων (ΙΕΚ, ΚΔΒΜ, Σχολές Γονέων & στον ιδιωτικό τομέα), στην μαθησιακή – εκπαιδευτική υποστήριξη παιδιών & εφήβων. Απασχολείται ως ψυχοθεραπεύτρια και είναι ειδ. Παιδαγωγός & εκπαιδεύτρια playback θεάτρου για εφήβους στη «Πρωτοβουλία για το Παιδί». Είναι Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών «ΠΕΕΠ», Μέλος Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακά Προβλήματα Θεσσαλονίκης - Β. Ελλάδος & Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt HAGT.