3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και STEAM

Η Ακαδημία Ρομποτικής και STEΑM της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη στο 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και STEAM που διεξήχθη  στο Ηράκλειο Κρήτης.

"Η Ακαδημία μας παρουσίασε και υλοποίησε δύο καινοτόμα Workshops τα οποία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ. Στόχος του φεστιβάλ ήταν η επαφή της νέας γενιάς, των εκπαιδευτικών και γενικότερα του κοινού της Κρήτης με την Εκπαιδευτική Ρομποτική, τις Νέες Τεχνολογίες, τις Θετικές Επιστήμες, το S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Arts, Math), τη νεανική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία και γενικότερα τη Βιωματική μάθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα Workshops που πραγματοποίησε η Ακαδημία μας ήταν με την χρήση των WeDo2.0 και EV3 της LEGO. Το κοινό που έλαβε μέρος γνώρισε τα οφέλη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και STEAM, έκαναν τις δικές τους κατασκευές και προγραμμάτισαν τους ρομποτικούς μηχανισμούς. Η χαρά και η ικανοποίηση των συμμετεχόντων ήταν μεγάλη και επόμενος στόχος μας είναι η συνεχής παρουσία μας σε αντίστοιχα events και δράσεις. Μείνετε συντονισμένοι!", αναφέρει η ανακοίνωση της Ακαδημίας.

Στηρίζουμε την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες και προσπάθειες!