Μήνυμα Φρόσως Καρασαρλίδου για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

"Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς, μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί την αφετηρία ενός όμορφου και ωφέλιμου ταξιδιού των μαθητών στους δρόμους της γνώσης, της πνευματικής καλλιέργειας και της προσωπικής τους ολοκλήρωσης.

Ο καθένας από τη θέση του θα πρέπει να εργαστούμε ώστε η διαδρομή της νέας γενιάς στον κόσμο της γνώσης να πλαισιωθεί από ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, όπου τον πρώτο λόγο θα έχει η συλλογικότητα και η δημιουργική σκέψη. Βασική προϋπόθεση για αυτό είναι η εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης.

Από το 2016 και έπειτα, η εκκίνηση της σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται εύρυθμα, με έγκαιρη παράδοση των σχολικών βιβλίων και τους καθηγητές στη θέση τους. Το γεγονός αυτό αποτελεί θετικό κεκτημένο για το σύνολο του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, προς όφελος των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Αναμένουμε από το υπουργείο Παιδείας να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση, προχωρώντας στις αναγκαίες προσλήψεις που ήδη είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η Δημόσια Παιδεία είναι δικαίωμα και απαίτηση όλων των παιδιών".