Μήνυμα Τσαβδαρίδη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με αφορμή τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

"Αύριο ξεκινάει μια ακόμη σχολική χρονιά με την ευλογία της Εκκλησίας μας, τις ελπίδες και τις προσδοκίες μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων για ένα μέλλον, γεμάτο προκοπή και πρόοδο.

Για τη νέα σχολική χρονιά, εύχομαι στην εκπαιδευτική μας κοινότητα, με εφόδια την αδιαμφισβήτητη αγάπη της για το εξαιρετικά σημαντικό καθήκον που επιτελεί, να καθοδηγήσει με αποτελεσματικότητα τους μαθητές στον δύσκολο αλλά τόσο όμορφο δρόμο της γνώσης, που θα τους συνοδεύει για όλη τους τη ζωή και θα τους κάνει ευτυχισμένους ανθρώπους και χρήσιμους πολίτες.

Στη μαθητιώσα νεολαία μας, εύχομαι να αναπτύξει και φέτος μία αρμονική συνεργασία με τους δασκάλους της, έτσι ώστε να αξιοποιήσει δημιουργικά κάθε ώρα στο σχολικό περιβάλλον σε ώρα μάθησης, δημιουργικότητας, συνειδητοποίησης, διεύρυνσης πνευματικών οριζόντων.

Στους γονείς και στους κηδεμόνες, εύχομαι να στέκονται πάντα με υπομονή, αφοσίωση, δοτικότητα και αγάπη δίπλα στα παιδιά τους. Και εύχομαι να αναπτύσσουν πάντα μία εξαιρετική συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς με γνώμονα την ισχυροποίηση της πνευματικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών καθώς και την ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που θα διαμορφώσει σωστούς χαρακτήρες και συνειδητοποιημένες προσωπικότητες.

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει και θα είναι συνοδοιπόρος σε αυτή την πορεία. Με λίγα λόγια και πολλή δουλειά, θα στηρίζει το σχολείο, θα διευρύνει τη λειτουργικότητά του, θα πολλαπλασιάσει την εκπαιδευτική του δυναμική, θα στέκεται δίπλα στις ανάγκες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Καλή και γόνιμη σχολική χρονιά".