Μήνυμα της Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Βέροιας για την έναρξη του νέου σχολικού έτους

Με αφορμή τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η αντιδήμαρχος Παιδείας Βέροιας Συρμούλα Τζήμα Τόπη, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

"Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά με πολλές προσδοκίες και όνειρα. Από τα πρώτα βήματα στο νηπιαγωγείο μέχρι και το πέρας του σχολικού βίου, μαθητές , δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς  είναι συνοδοιπόροι σε μία κοινή προσπάθεια συνεργασίας και επίτευξης στόχων.

Το δημόσιο Σχολείο, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει 
πολλά να προσφέρει ,κυρίως χάρις στη διάθεση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης των ανθρώπων που το στελεχώνουν. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι κοντά στους εκπαιδευτικούς θεσμούς και να βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων.

Διαρκής μας στόχος η συνεργασία, η ποιότητα της ζωής των μαθητών, η συνεχής βελτίωση των σχολικών υποδομών, η προώθηση νέων πρακτικών και καινοτομιών, η επιβράβευση των προσπαθειών,  η διευκόλυνση και ανάδειξη του έργου εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οφείλουμε και πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία των νέων μας, αυτή άλλωστε αποτελεί το καλύτερο διαβατήριο για μια στέρεη κοινωνική πορεία και ένα ελπιδοφόρο αύριο, ατομικό και συλλογικό. Θα είμαστε πάντοτε δίπλα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε αυτή την περίοδο που ξεκινά με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού.       

Εύχομαι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη για όλους".