Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας διακρίθηκε στο First Lego League Jr

Κάθε χρόνο, το FIRST LEGO League Jr. παρουσιάζει μια νέα συναρπαστική πρόκληση ώστε να πυροδοτήσει την δημιουργικότητα των παιδιών ηλικίας από 6 εως 10 χρονών. Κάθε ομάδα, μέχρι και 6 παιδιά, ξεκινάνε να εξερευνήσουν, με την βοήθεια του LEGO® Education Inspire Model, ένα αληθινό πρόβλημα.

Φέτος τα παιδιά κλήθηκαν να δημιουργήσουν μια αποικία στο Φεγγάρι και να την κάνουν όσο πιο λειτουργική μπορούν, ερευνώντας και λύνοντας διάφορα πρακτικά προβλήματα χρησιμοποιώντας προγραμματισμό και βασικές γνώσεις φυσικής και μηχανικής.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας συμμετείχε με δυο ομάδες τους ASTROJUNIORS και τους SPACEKIDS με τη βοήθεια εθελοντών προπονητών, τους Βαγγέλη Ντάμτσιο, Φανή Κολλάτου και Γρηγόρη Βαφείδη και την άμεση και διαρκή υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

1o space kids

Και οι δυο ομάδες παρουσίασαν με επιτυχία τα μοντέλα τους, τον προγραμματισμό και την έρευνά τους και βραβεύτηκαν στην κατηγορία Μοντέλο κατασκευής/Προγραμματισμός.

Οι ομάδες αποτελούνταν από 10 παιδιά, 9 της Τρίτης Δημοτικού και 1 της Τετάρτης Δημοτικού. Τα ονόματα των παιδιών με βάση την ομάδα τους είναι:

ASTROJUNIORS:
Τριανταφυλλιά Καλέσμητου Γ1
Μαργαρίτης Μαργαρίτης Γ1
Μελίνα Βαφείδου Γ1
Γιώργος Σιουραντάνης Γ2
Γιώργος Πεντεφούντας Γ2

SPACEKIDS
Αμβρακίδης Χρήστος-Ραφαήλ Γ1
Ντάμτσιος Κωνσταντίνος Γ2
Παπαχρυσάνθου Ανθή Γ2
Κούσσιος Αλέξανδρος Γ2
Ζαμάνη Ειρήνη Δ1