Βραβείο για το έργο eTwinning του 5ου Γυμνασίου Βέροιας

Το eTwinning έργο του 5ου Γυμνασίου Βέροιας: “eDUCATE: Learning by playing”, αναδείχθηκε ανάμεσα στους νικητές στο European Competition 2018 με σύνθημα “Yourope-it’s about you!”. Ο «Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός» είναι ένας από τους παλαιότερους δημιουργικούς διαγωνισμούς στην Ευρώπη και την Γερμανία, ο οποίος ενθαρρύνει το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των παιδιών και των εφήβων για την Ευρώπη μέσα από την πλατφόρμα του eTwinning.

"Το έργο μας eDUCATE: Learning by playing, που αποτελεί κομμάτι διετούς προγράμματος Erasmus+, στοχεύει στο να γνωρίσουν και να κατανοήσουν οι μαθητές μας τις αξίες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Θεατρικής Παιδείας και της διαπολιτισμικής ανταλλαγής αλλά και της ενεργής τους ενασχόλησης με τα ψηφιακά μέσα.

Επόμενος σταθμός μας η Φρανκφούρτη της Γερμανίας από τις 19 έως τις 24 Μαΐου, όπου θα γίνει η πρώτη συνάντηση των μαθητικών αντιπροσωπειών των ευρωπαϊκών σχολείων του προγράμματος. Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι τα Liceo Classico e linguistico Mariano Buratti, Viterbo, Ιταλία, St. Benedict College Secondary School, Kirkop, Μάλτα, Instituto de Educación Secundaria, Palomares, Ισπανία, Furness Academy, Barrow in Furness, Αγγλία και Georg Büchner Schule, Rodgau-Jügesheim, Γερμανία. Εκεί θα παρουσιάσουμε τα θεατρικά μας έργα και θα γιορτάσουμε τη νίκη μας. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματός μας" αναφέρει η ανακοίνωση.