Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Δια βίου Μάθηση Εξέλιξη & σύγχρονο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον» από την Easy Education

Ημερίδα με θέμα διοργάνωσαν το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Easy Education και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, το πρωινό του Σαββάτου 13 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να μεταδοθεί η γνώση σε όλους ανεξαιρέτως με αφορμή τις συνεργασίες που έχει κάνει το ΚΔΒΜ Easy Education, με άξιους και μεταδοτικούς ανθρώπους ώστε να κατανοηθεί & να αξιοποιηθεί η έννοια της δια βίου μάθησης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα. Γι’ αυτό διοργανώθηκε αυτή η ημερίδα, δωρεάν, με σκοπό να βγούμε στο τέλος λιγάκι διαφορετικοί. Να μάθουμε τις δυνατότητες και τις λύσεις που δίνονται μέσω της κατάρτισης και της δια βίου μάθησης, πρακτικές συμβουλές σχετικά με το πως μπορούμε να γίνουμε περισσότερο παραγωγικοί ώστε είτε να ενισχύσουμε τη θέση εργασίας μας ή να διασυνδεθούμε με την αγορά εργασίας κ.α. Γιατί είναι σημαντικό να βελτιώσουμε τις γνώσεις μας, τις δεξιότητές μας και τα εφόδιά μας σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την παρουσίαση της Υπεύθυνης Επικοινωνίας της Easy Education, Χάρις Πατσαβούρα, και ακολούθησαν χαιρετισμοί του Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, Αντώνη Γκαλίτσιου και του Ιδιοκτήτη των ΚΔΒΜ Easy Education, Νικόλαου Μουρτζίλα.

Στην ημερίδα μίλησαν οι παρακάτω ομιλητές αναπτύσσοντας τα σχετικά θέματα:

  • Μουρτζίλας Νικόλαος, Τι είναι η δια βίου Μάθηση και πως αυτή έχει διαμορφωθεί στο σύγχρονο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.
  • Λάμψας Πέτρος, Ποιος είναι ο ρόλος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δια Βίου Μάθηση
  • Σταλίκας Αναστάσιος, Ποιος είναι ο ρόλος της Θετικής Ψυχολογίας στην εργασιακή μας ικανοποίηση και αποδοτικότητα. Σύγχρονες πρακτικές ανάπτυξης των θετικών μας συναισθημάτων.
  • Δημόπουλος Ανδρέας, Αξιοποίηση επιμορφώσεων για διασύνδεση με την αγορά εργασίας ή για στροφή σταδιοδρομίας.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού. Τη συζήτηση συντόνισε ο κύριος  Τροχόπουλος Γιάννης (τ. Διευθυντής και Μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, Program Director Athens2018).

Στο τέλος της ημερίδας, ο κύριος Μουρτζίλας Νικόλαος, δήλωσε:

«…Μετά τα θετικά σχόλια όλων των παρευρισκόμενων, είναι πλέον στα σχέδιά μας να  διοργανώνουμε εκδηλώσεις με παραπλήσια θεματολογία. Αισθανόμαστε ότι η μετάδοση γνώσης και η ανεύρεση λύσεων μέσω της δια βίου μάθησης αποτελούν πάντοτε καίρια θέματα και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό ισχύει για όλους όσοι θέλουν να εξελίσσονται και να προοδεύουν. Η δια βίου μάθηση αποτελεί ουσιαστικά την αποταμίευση της γνώσης, είναι το Ταμείο Γενεών και από αυτή την άποψη είναι πάντοτε ενδιαφέρον να μελετούμε και να συζητούμε τη θέση της στην εκάστοτε σημερινή πραγματικότητα.

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας (εκπαιδευτικοί & εκπαιδευόμενοι, επαγγελματίες του τομέα υγείας και οικονομίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Ημαθίας, εκπρόσωποι της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και της Εκκλησίας κ.ά.) και όσους παρακολούθησαν την ημερίδα μέσω διαδικτύου.

Ευχαριστούμε τους ομιλητές για τις πλήρεις εισηγήσεις τους και τη διάθεσή τους να συνομιλήσουν με το κοινό.

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους της Δημόσιας  Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας για την πολύτιμη συνεργασία που αναπτύξαμε τους τελευταίους πέντε μήνες και την άψογη συνδιοργάνωση.

Μας τιμήσατε όλοι και αυτό μας επιβεβαιώνει ότι αξίζει που επιμένουμε  στο να αποδίδουμε τις πιο χρήσιμες και συμφέρουσες λύσεις σε όλους ανεξαιρέτως μέσω της ποιοτικής εκπαίδευσης».

Παρακολουθήστε την ημερίδα:

https://diavlos.grnet.gr/room/1602?eventid=5935&vod=6074_session