Δράσεις γαστρονομίας τριών δημοτικών σχολείων στη Νάουσα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος “Playing with protons”, πραγματοποιήθηκαν εκ νέου κοινές δράσεις γ-αστρονομίας τριών δημοτικών σχολείων του 1ου, 4ου και 6ου Δ.Σ. Νάουσας: τα “πρωτόνια”, συνεχίζοντας τα παιχνίδια τους και τις περιστροφικές τους κινήσεις, απορροφώντας τις θετικές ενέργειες της συνεργασίας, αναβαθμίζονται, μεταβαίνουν σε νέες τροχιές, μεγαλουργούν και επιστρέφουν στην προηγούμενη θέση τους εκπέμποντας τα φωτόνια “της αγάπης”, “της αποδοχής” και της “συνεργασίας”!

Μέσα από τα απρόσμενα παιχνίδια τους έφεραν κοντά για ακόμη μία αφορά, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 – στo χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας - τα παιδιά των Γ΄ και Δ1΄ τάξεων του 1ου Δ.Σ. Νάουσας (υπεύθυνοι δάσκαλοι κ.κ. Φραγκουλίδου Γλυκερία και Χατζηϊωάννου Ιωσήφ), τα παιδιά της Β΄ τάξης του 4ου Δ.Σ. Νάουσας (υπεύθυνη δασκάλα κ. Μολφέτα Ειρήνη) και όλα τα παιδιά του 6ου Δ.Σ. Νάουσας {υπεύθυνοι εκπ/κοί κ.κ. Οικονόμου Μαριάνθη και (Α τάξη), Ψυρίδου Αικατερίνη (Β1), Χριστίδου Όλγα (Β2), Χαρατσιάρη Ασημούλα (Γ), Τσάντζου Ελένη (Δ), Τσιαούσκογλου Νικόλαος (Ε), Μήτογλου βασίλειος (ΣΤ)} και η Διευθύντρια του 6ου Δ.Σ. Νάουσας, υπεύθυνη του προγράμματος κ. Λαφάρα Αναστασία.

Όλοι μαζί και σε συνεργασία με την διατροφολόγο κ. Τζώρτζη Αφροδίτη δημιούργησαν το "ΣΥΜΠΑΝ ΤΗΣ ΕΥΖΩΊΑΣ”, με παρουσιάσεις και πληροφορίες για το ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες, βιωματικά σεμινάρια για τους πλανήτες “της υγιεινής διατροφής”, “της αγάπης και της αποδοχής” και “της φυσικής δραστηριότητας”!

Τα παιδιά ετοίμασαν και πρόσφεραν με τη βοήθεια των δασκάλων τους μπισκότα ολικής άλεσης με μαύρη σοκολάτα και φρουτοσαλάτες με φράουλες, μπανάνες, πορτοκάλια με επικάλυψη ταχίνης και ξηρών καρπών, όπως και αλμυρά σνάκς με ψωμί σικάλεως, ντοματίνια και πάστα ελιάς, όλα σε σχήμα και χρώμα που παρέπεμπαν σε όψεις πλανητών!

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί σε πνεύμα συνεργασίας και με διασκεδαστικό τρόπο, συζήτησαν, έπαιξαν, γέλασαν, μαγείρεψαν και έμαθαν με διαθεματικές και εναλλακτικές προσεγγίσεις για τις αξίες της αγάπης, του αλληλοσεβασμού, της αποδοχής του εαυτού, της φυσικής δραστηριότητας και της καλής υγείας!
Τις δράσεις τίμησε με την παρουσία της η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Παπαγεωργίου Αικατερίνη.