Επίσκεψη μαθητών και καθηγητών στη Σχολή Αριστοτέλη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Travelling words”

meeting04.12 029

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "Travelling words", μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς (συντονιστικό σχολείο), τη Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, το "Otec Paisii" στη Silistra της Βουλγαρίας και το "Scoala gimnaziala Alexandru Ioan Cuza" στο Dorohoi της Ρουμανίας, επισκέφτηκαν τη Σχολή του Αριστοτέλη και τη Νάουσα την περασμένη Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014.

Το πρόγραμμα πραγματεύεται γλωσσικά δάνεια και αντιδάνεια και θα διαρκέσει δύο χρόνια [2014-2016]. Το Ορθόδοξο πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, πανεπιστημιακοί καθηγητές, τοπικές αρχές και κοινότητες συμβάλλουν στην πραγματοποίηση των στόχων αυτών.

Μεταξύ των άλλων, στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές και οι καθηγητές τη γεωγραφία και την ιστορία των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της συνεργασίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το εκπαιδευτικό προσωπικό θα βελτιώσει τις επαγγελματικές δεξιότητές του στους τομείς της εκπαίδευσης και της διαχείρισης έργου όπως και σε τεχνικές αξιολόγησης, μια και θα εργαστούν συνεργατικά, αναπτύσσοντας και αξιολογώντας τεχνικές διδασκαλίας και εκπαιδευτικό υλικό, κατασκευάζοντας ερωτηματολόγια, συντάσσοντας αναφορές και παρακολουθώντας ιστο-διαλέξεις.

Την επίσκεψη διοργάνωσε ο Νικόλας Μπλιάτκας, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του 3ου Γυμνασίου Καλαμαριάς