Βιωματικό σεμινάριο από την ομάδα εκπαιδευτών του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κάνω Ραδιόφωνο στο European School Radio

Φωνές από το παρελθόν, παρόν και μέλλον του δυναμικού του μαθητικού ραδιοφώνου ενώθηκαν στον αέρα του European School Radio σε μια ζωντανή εκπομπή το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στις 12 -1 μ.μ που παρήγαγαν μέλη της νέας ραδιοφωνικής ομάδας «Οι Ταξιδιώτες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας» στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Δημιουργούμε, Αξιοποιούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο ESR».

Η εκπομπή ήταν το τελικό προϊόν του τρίωρου βιωματικού σεμιναρίου παραγωγής διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές/τριες. Κατά τη διάρκεια της δράσης οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του σχολείου παρακολούθησαν παράλληλα εργαστήρια τεχνικών και δημοσιογραφίας και υλοποιήθηκαν από εκπαιδευτές - ραδιοφωνικούς παραγωγούς του ESR- του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κάνω Ραδιόφωνο στο European School Radio, Στέφανο Ηλιάδη, Φοιτητή Μηχανικών Πληροφορικής, Α.Τ.Ε.Ι-Θ., Ιωάννα Μοσχίδου, Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Α.Π.Θ., Συμεών Σιδέρη, Φοιτητή Μηχανικών Αυτοματισμού, Α.Τ.Ε.Ι.-Θ, Χαράλαμπο Μουρατίδη, Φοιτητής Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Α.Τ.Ε.Ι.-Θ.

Αφορμή για την εκπομπή αποτέλεσε η επέτειος του έβδομου χρόνου δράσης της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο ESR την οποία καθοδηγεί και εμψυχώνει η φιλόλογος - μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας ESR, Χαρά Σκουμποπούλου. Παρουσιάστηκαν σημαντικές στιγμές της ομάδας μέσα από συνεντεύξεις που πήραν οι μαθητές από παλιούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς του σχολείου, οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι τους. Επίσης, μαζί τους θυμήθηκαν σημαντικές στιγμές από τη δράση τους στο ραδιόφωνο και οι εκπαιδευτές που υλοποίησαν το σεμινάριο. Τέλος τα νέα μέλη του ραδιοφώνου παρουσίασαν τις φετινές δράσεις τους αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια.