Τι συζητήθηκε στις συναντήσεις της ΕΛΜΕ Ημαθίας με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

mavridoy anastasia

Από την ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Μετά από συνεχείς επισκέψεις το τελευταίο διάστημα του ΔΣ της ΕΛΜΕ στην Διευθύντρια της Β/θμιας κ. Μαυρίδου διευκρινίστηκαν τα εξής:

1. Το Δ.Σ. παρέμεινε πιστό στη θέση του πως ο μόνος ικανοποιητικός τρόπος για την κάλυψη των κενών είναι οι προσλήψεις εκπαιδευτικών.

2.Το Δ.Σ. ζήτησε να μην πιεστεί κανείς συνάδελφος να αναλάβει υποχρεωτικές υπερωρίες. Η Διευθύντρια δέχθηκε πως δεν θα προκύψει καμία υπερωριακή απασχόληση χωρίς την συγκατάθεση του απασχολούμενου εκπαιδευτικού.

3. Υπήρξε δέσμευση της Διευθύντριας πως οι υπερωρίες θα πληρωθούν και πως ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι για την διαδικασία χορήγησης υπερωριών.

4. Ζητήθηκε και έγινε δεκτό από την διευθύντρια να μην γίνει μετακίνηση συναδέλφου, με οργανική θέση και πλήρες ωράριο με μαθήματα Α ανάθεσης, σε άλλο σχολείο, προκειμένου τα μαθήματα αυτά να διδάξει συνάδελφος από άλλο ή το ίδιο σχολείο ως Β ́ ανάθεση.

5. Συζητήθηκαν επανειλημμένα προσωπικές υποθέσεις συναδέλφων σχετικά με την διαδικασία συμπλήρωσης ωραρίου τους.

6. Ζητήθηκε και έγινε δεκτό να καταβληθούν οδοιπορικά σε συναδέλφους (μονίμους και αναπληρωτές) που μετακινούνται για συμπλήρωση ωραρίου σε σχολεία σύμφωνα με τις χιλιομετρικές αποστάσεις που προβλέπει η νομοθεσία. Από την Διευθύντρια επισημάνθηκε πως οι συνάδελφοι που δικαιούνται οδοιπορικά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συγκέντρωση των απαραίτητων παραστατικών (εισιτήρια λεωφορείων, δήλωση ΙΧ αυτοκινήτου κ.τ.λ)

7. Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές και την Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 11/10/2014 η Διευθύντρια θα χορηγήσει συνδικαλιστική άδεια για την παρουσία στη Συνέλευση και στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει την Πέμπτη 11/10.

Ο τόπος της Συνέλευσης έχει ήδη ανακοινωθεί εγκαίρως από το ΔΣ. Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη. Ισχυροποιεί το συνδικάτο και τον αγώνα μας στην κρίσιμη αυτή συγκυρία.

Οι κάρτες μέλους της ΟΛΜΕ θα διανέμονται στους συναδέλφους, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας".