Μια Μεγάλη Οικογένεια στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

iev oikogeneia

Με την έννοια της οικογένειας ασχολήθηκε η Α΄ Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας «Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης», με αφορμή την ενότητα «Οικογένεια» στο μάθημα της Μελέτης του Περιβάλλοντος.

Η κ. Ιωάννα Ιορδανίδου, δασκάλα της Α΄ Δημοτικου, συζήτησε με τους μαθητές για το θεσμό της οικογένειας, τα διαφορετικά είδη οικογενειών που συναντάει κανείς σήμερα, καθώς και για το σημαντικό ρόλο που παίζει η οικογένεια στη ζωή μας. Οι μαθητές ολοκλήρωσαν τη συζήτηση, παραθέτοντας ο καθένας στοιχεία για την οικογένειά του.

Συγχρόνως, διαθεματικά με το αντικείμενο της Γλώσσας, τα παιδιά ασχολήθηκαν με τον όρο «οικογένεια» και στο μάθημα των Αγγλικών, με την κ. Ελευθερία-Χαρά Ζέρβα, καθηγήτρια Αγγλικών στην Α΄ Δημοτικού.

Με αφορμή την ενότητα «My Family» του βιβλίου που διδάσκονται τα παιδιά στο συγκεκριμένο επίπεδο, οι μαθητές διδάχθηκαν το αντίστοιχο λεξιλόγιο (μέλη της οικογένειας -mummy, daddy, brother, sister, grandma, grandpa), ενώ συμμετείχαν και σε πληθώρα δραστηριοτήτων με τη βοήθεια flashcards και οπτικοακουστικού υλικού. Τα παιδιά διδάχθηκαν το τραγούδι «My Family» από εξωσχολικό βιβλίο, το οποίο είχαν τη δυνατότητα να «ερμηνεύσουν» και χορευτικά, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της ψυχοκινητικής, με την καθηγήτρια χορού του σχολείου, κ. Φρίντα Αντύπα.

Μ' αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με την ανάλυση ενός θέματος από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες, οι μαθητές της Α' Δημοτικού μπόρεσαν να κατανοήσουν τις καινούργιες έννοιες και να έχουν μια πιο σφαιρική εικόνα όσον αφορά στο θεσμό μιας από τις σημαντικότερες αξίες της χώρας μας.