Ενημερωτική ομιλία - συζήτηση με θέμα: «Εφηβεία και Διαδίκτυο» από την Πρόσβαση στο Μουσικό Σχολείο

Ενημερωτική ομιλία - συζήτηση με θέμα: «Εφηβεία και Διαδίκτυο» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στον χώρο εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Οι μαθητές των τριών τάξεων του γυμνασίου ενημερώθηκαν από την κα Σεβη Γεωργιάδου, Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ημαθίας (ΠΡΟΣΒΑΣΗ), για τις αρνητικές επιπτώσεις του διαδικτύου και για τους τρόπους σωστής και ασφαλούς πλοήγησης. Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν αφορούσαν στον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyber-bullying), την προστασία προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, του εθισμού στο διαδίκτυο ως μιας νέας μορφής εξάρτησης και τις επιπτώσεις που έχει στη σωματική και ψυχική υγεία των νέων η υπερβολική ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα κινητά τηλέφωνα. Δόθηκαν, επίσης, χρήσιμες συμβουλές και τονίστηκε ιδιαίτερα ότι βασική ασπίδα για την προστασία από τους κινδύνους του διαδικτύου είναι αφενός η ενημέρωση και αφετέρου η αναζήτηση βοήθειας είτε από την οικογένεια είτε από το σχολείο είτε από χρήσιμες ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές του γυμνασίου. Σκοπός των εργαστηρίων είναι να κατανοήσουν οι μαθητές με βιωματικό τρόπο τους κινδύνους που εμπεριέχει η αλόγιστη χρήση του διαδικτύου και να πάρουν πληροφορίες για την ορθή χρήση του.