proteas

tsakiridis tires

logomageia

Διασκεδαστικά κουζινομαγειρέματα στο Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας (φωτογραφίες, βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η θεματική εβδομάδα με θέμα «Κουζινομαγειρέματα» στο Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας.

Στην δράση συμμετείχαν παιδιά από 6 έως 12 ετών, όπου μέσα από μία βιωματική δράση και πολύ παιχνίδι, σε συνεργασία με τον σεφ Αντώνη Μουστάκα και την εμψυχώτρια Βάσω Αρελάκη, εξοικειώθηκαν με τους κανόνες υγιεινής διατροφής.

Όπως μας ανέφερε η κα Αρελάκη, το πρόγραμμα εξελίχθηκε ως εξής:

Κουζινομαγειρέματα ημέρα πρώτη... Ομελέτα, παιχνίδι με το ζαχαρόσπιτο και συνέντευξη από τη μάγισσα Ζαχαρούλα. Οι μικροί σεφ πρότειναν και τα πέντε βασικά πιάτα διατροφής για να τη βοηθήσουνε.

Κουζινομαγειρέματα ημέρα δεύτερη... Κρέπες για πρωινό φτιαγμένες από τα χεράκια των μικρών σεφ πάντα υπό τις οδηγίες του δασκάλου. Μάθημα μελισσοκομίας από την κα. Ρίκη, εξαγωγή μελιού με τη βοήθειά της... και έτοιμες οι σούπερ κρέπες... Αλλά και πρόπολη είδαμε και γύρη και δωράκια κεραλοιφές πήραμε. Και φυσικά ετοιμάσαμε και μεσημεριανό. Έτοιμα τα μαχαίρια του σεφ. Εμείς πανάραμε τα σνίτσελ μας σε αυγό, αλεύρι και βρώμη...

Κουζινομαγειρέματα ημέρα τρίτη… Έγινε χαμός... Η παρέλαση των φρούτων στην κουζίνα μας. Όλα τα ήξεραν οι μικροί μάγειρες. Ποια τα χειμωνιάτικα, ποιά τα καλοκαιρινά. Ποιες βιταμίνες έχουν; Μπράβο τι να πω.... όλα αυτοί τα είπαν. Το πρωινό μας συνόδευσε μια δροσερή φρουτοσαλάτα κομμένη από τα χεράκια τους, με για γιαούρτι από το τυροκομείο Φαρμάκη. Και για μεσημεριανό... πίτσα... Ο επισκέπτης μας για σήμερα η κα. Δέσποινα, γνωστή για τη μαγειρική της στον Προμηθέα. Οδηγός των παιδιών σε όλη τη διαδικασία... Την ευχαριστούμε θερμά. Φυσικά χωρίς συντηρητικά. Και τη ζύμη φτιάξαμε, και τη σάλτσα με φρέσκια ντοματούλα και στο μενού της Μαρίκας ...χωριάτικη την είπαμε. Όσο για τα υπόλοιπα συστατικά... δεν σας τα λέμε όλα... πάντως φωτογραφίες μετά το ψήσιμο δεν έχουμε... την καταβροχθίσαμε ...

Κουζινομαγειρέματα πέμπτη ημέρα… Την τιμητική του είχε το ψωμοτύρι. Οι μικροί φουρνάρηδες ζύμωσαν, αλευρώθηκαν και ....φούρνισαν. Ψωμάκια και ελαιόψωμα. Δεν τα φάγαμε πριν έρθει το τυρί. Ο κ. Κουκουτέγος Γιώργος μας μίλησε για τη διαδικασία παρασκευής τυριού αλλά και για τη διατροφική αξία του γιαουρτιού και του τυριού. Επίσης ξέρουμε πια πως μετά την ηλικία των 8 χρονών χρειαζόμαστε βασικά γιαούρτι και τυρί και όχι τόσο γάλα λόγω της πεψίνης και ότι τα σκληρά τυριά έχουν περισσότερες θερμίδες από τα μαλακά...

Το Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας ευχαριστεί για την συνεργασία την μελισσοκόμο και συνταξιούχο δασκάλα κα. Ρείκη που μας ταξίδεψε στο μαγικό κόσμο της μέλισσας και τον κ. Γιώργο Κουκουτέγο για το τυρί.

dyslexia centers

tsiafoulis

sidiropoulos

meimaridis

studio 69