Το TEDxVeria έρχεται για να μείνει και να κάνει την Βέροια μέλος μιας παγκόσμιας κοινότητας

Η πρώτη διοργάνωση TEDxVeria με κεντρικό θέμα «Πρόοδος  παρά τις αντιξοότητες   στο Επιχειρείν, στην Εκπαίδευση και στον Πολιτισμό» είναι πια γεγονός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Δήμου Βεροίας. Στα πλαίσια αυτά μιλήσαμε με την οργανωτική ομάδα και πήραμε τις παρακάτω απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε:

Πολύς κόσμος δεν ξέρει τι είναι το TEDx. Πως θα το περιγράφατε σε κάποιον που δεν άκουσε ποτέ κάτι γι’ αυτό;

Ναι, αυτό είναι μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, να μπορέσουμε να μεταδώσουμε σε κάποιον που δεν έχει ακουστά το TEDx, το μέγεθος του και την σημασία του.

Το TEDxVeria είναι ένα ημερήσιο συνέδριο με σκοπό να φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές που σκοπό έχουν να μεταδώσουν στους συμμετέχοντες αληθινές ιστορίες, παραδείγματα, προτάσεις και κυρίως νέες ιδέες και έμπνευση. Αυτό είναι άλλωστε και το μότο του TED: “Ideas Worth Spreading”, ιδέες που αξίζει να μοιράζονται. Σήμερα πραγματοποιούνται περισσότερα από 20.000 TEDx Events παγκοσμίως κάθε χρόνο. Φυσικά, την ημέρα του TEDx πλαισιώνουν ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά δρώμενα με μουσική, χορό και φυσικά φαγητό, καφές και ποτό για όλους.

Είναι μια μέρα που προτείνουμε να μην την χάσει κανείς! Αν και αδύνατο βέβαια, μιας και μόνο 100 εισιτήρια μας επιτρέπεται να εκδώσουμε, σύμφωνα πάντα με τους αυστηρούς κανόνες της TED.

Συνήθως τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μπορεί να επιτύχει στην Βέροια?

Φυσικά και μπορεί να πετύχει! Αρχικά ήδη πέτυχε, καθώς από φέτος ξεκινάει ένας θεσμός στη πόλη. Ένα TEDx, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα events σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα πραγματοποιούνται ήδη αρκετά TEDx, όχι μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η Βέροια οφείλει να είναι μέσα σε αυτήν την κοινότητα. Και βλέπουμε ήδη πως υπάρχει κόσμος που το αγκαλιάζει και σίγουρα το περιμένει!

Ποιοι θα είναι οι στόχοι της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Βέροια?

Οι στόχοι του πρώτου TEDxVeria είναι 2. Πρώτον, να κάνουμε τη Βέροια μέλος μιας παγκόσμιας κοινότητας που έχει ως φιλοσοφία πως οι ιδέες αξίζει να μοιράζονται. Δεύτερον, να εδραιώσουμε έναν καινούργιο και δυναμικό θεσμό στην πόλη μας, ειδικά σε μια περίοδο που θεωρούμε πως μπορεί να δώσει μια θετική οπτική γωνία στον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Σκοπός του TEDxVeria είναι να ενθαρρύνουμε τους κατοίκους της Βέροιας παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα του 2018 να σκεφτούμε και να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία μέσα από πραγματικά παραδείγματα, νέες ιδέες και έμπνευση.

Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε στις 13 Μαΐου 2018 την πρώτη TEDxVeria, με κεντρικό θέμα: «Το παρελθόν του μέλλοντος μας: Πρόοδος παρά τις αντιξοότητες στο Επιχειρείν, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό».

Έχουμε σαν στόχο να αναδείξουμε το πώς οι αποφάσεις που λαμβάνουμε στη ζωή μας συνδέονται με το παρελθόν και το αντίκτυπο που θα έχουν στο μέλλον.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν και πως μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα ομιλιών – Ποιοι μπορούν να το παρακολουθήσουν?

Εδώ θα τονίσουμε πάλι τους αυστηρούς κανόνες του TED. Η διαδικασία όμως είναι η εξής. Αρχικά επιλέγεται η θεματολογία του συνεδρίου. Στη συνέχεια, πάνω στις θεματικές που θέτονται επιλέγονται πρόσωπα που ταιριάζουν στην κάθε περίπτωση. Και αυτή η διαδικασία γίνεται πρώτη πριν από όλες τις υπόλοιπες.

Με πιο απλά λόγια, σχετικά με τους ομιλητές για το επόμενο TEDxVeria η αναζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει..

Τώρα όσο για τους παρευρισκόμενους, όπως είπαμε και νωρίτερα τα εισιτήρια είναι μόνο 100! Τόσα μας επιτρέπεται. Οπότε εάν ενδιαφέρεστε προτρέπουμε στην προαγορά των εισιτηρίων σας.

Από πού καλύπτεται το κόστος παραγωγής του event?

Tο κόστος για την παραγωγή και την διεξαγωγή ενός event υψηλού επιπέδου και προδιαγραφών, είναι πολύ μεγάλο.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

Τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας των ομιλητών, ενοικίαση του χώρου, έξοδα εξοπλισμού, παραγωγή σκηνικών, παραγωγή έντυπου υλικού, πρώτες ύλες (3 γεύματα για ένα ολοήμερο event), τέλος επιτηδεύματος και πολλά άλλα.

Το αντίτιμο του εισιτηρίου καλύπτει μέρος αυτών των εξόδων, ενώ τα υπόλοιπα έξοδα καλύπτονται από τους χορηγούς μας.

Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο στις ομιλίες?

Όχι. Και αυτή είναι η ουσία του TEDx.

Αν υπάρχει μια κοινή σταθερά σε όλες τις ομιλίες, θα λέγαμε πως είναι η διάρκεια τους, έως 18 λεπτά. Θέτεται το ερώτημα και το πάλκο ανήκει στους ομιλητές. Δεν υπάρχει μια χρυσή συνταγή. Είναι ένα βήμα στη πολυφωνία, στην έκφραση και στη σκέψη.

Από πού μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια όποιος ενδιαφέρεται και έως πότε;

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από τα σημεία προπώλησης πριν εξαντληθούν:

Ακάδημος ΚΕΚ, Εδέσσης 17, Βέροια 2331120342
Βιβλιοπωλείο, Πλατεία Ρακτιβάν 1, (Ρολόι) Βέροια 2331027279
TV Link, Βικέλα 1, Βέροια 2331027410

Καθώς επίσης για online αγορά εισιτηρίων μπορούν να επικοινωνήσουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 30 ευρώ.

Μια μέρα με 9 ομιλητές, 5 performances, γεύματα, καφέδες, αναψυκτικά και ποτά για όλους τους σύνεδρους.

Για το πρόγραμμα του TEDxVeria μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα www.tedxveria.com

"Θα σας περιμένουμε όλους εκεί για να μοιραστούμε αυτή την ξεχωριστή μέρα!", αναφέρει η ομάδα TEDxVeria [Θοδωρής, Μαρία, Δέσποινα, Αντώνης, Κωνσταντίνος, Γιάννης, Νίκος, Ροδούλα]