Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων του «2ου Διαγωνισμού Εικαστικών» στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Τα εγκαίνια του 2ου Διαγωνισμού Εικαστικών που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας & Πιερίας και η φωτογραφική Ομάδα "ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ" πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 24 Απριλίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Η έκθεση φιλοξενεί μάσκες που επιμελήθηκαν μαθητές των σχολείων μαζί με φωτογραφίες των έργων, που τραβήχτηκαν από τη Φωτογραφική Ομάδα «ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ».

Χαιρετισμό απηύθυνε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Λένα Δημητριάδου και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Νίκος Μαυροκεφαλίδης. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη δήλωσαν:

 

Τα έργα θα εκτίθενται στο φουαγιέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών έως και τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στον εκθεσιακό χώρο του 2ου ορόφου του Χώρου Τεχνών από τη Δευτέρα μεσημέρι 30ης Απριλίου 2018 έως τη Δευτέρα μεσημέρι 7ης Μαΐου 2018.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά ώρες 8.30π.μ. – 9.00μ.μ., ενώ για τα σχολεία από την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 έως τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 ώρες 8.30π.μ. – 2.30μ.μ.

Στην έκθεση εκτίθενται 86 έργα μαθητών, 50 στο διαγωνιστικό και 36 εκτός διαγωνισμού, από τα εξής σχολεία: 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας, 1Ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής, ΓΕΛ Μακροχωρίου, 3ο Γυμνάσιο Βέροιας, 3ο ΓΕΛ Βέροιας, 2ο ΓΕΛ Βέροιας, Γυμνάσιο Μακροχωρίου, Γυμνάσιο Τρικάλων, 1Ο Γυμνάσιο Βέροιας, 4ο Γυμνάσιο Βέροιας, Γυμνάσιο Καβασίλων, 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, ΓΕΛ Κονταριώτισσας, Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και 1o EK Γιαννιτσών.

Το πρωί της Τρίτης η Κριτική Επιτροπή η οποία αποτελείται από την Λένα Δημητριάδου, Αρχιτέκτονα, MSc, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ, ως πρόεδρο και τους κ. Νίκο Μαυροκεφαλίδη, πρόεδρο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Σίμο Καραγαβριηλίδη, εκπρόσωπο της Φωτογραφικής Oμάδας «ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ», Μαρία Γεωργιάδου, Εικαστικό (εκπαιδευτικό Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ) και Κωνσταντία Μπουλασίκη, Αρχιτέκτονα (εκπαιδευτικό Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ), συζήτησε για τα έργα, κι όπως είπε ο κος Μαυροκεφαλίδης ‘βασανίστηκε’ καθώς είναι δυσδιάκριτα τα όρια του τι είναι προς έπαινο και τι λιγότερο. «Αποφεύχθηκε η κατάταξη αυτή καθώς όλα τα έργα είναι αξιόλογα, που τα δημιούργησαν παιδιά με πολύ μεράκι και αγάπη».

{jlex}flickr:72157696054563565{/jlex}