Η επέτειος της 25ης Μαρτίου και η βράβευση του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» από το ΓΕΛ Μακροχωρίου

Με ιδιαίτερη συγκίνηση στην αίθουσα τελετών της κοινότητας του Μακροχωρίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή της 25ης Μαρτίου από τους μαθητές της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου, την Παρασκευή 23 Μαρτίου. Οι στίχοι του Νικηφόρου Βρεττάκου και του Διονυσίου Σολωμού, η μουσική του Μαρκόπουλου και του Σαββόπουλου, ο ήχος από το νταούλι και τη λύρα δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα κατανυκτική, όπως αρμόζει στη μεγάλη αυτή εθνική και θρησκευτική επέτειο.

Οι μαθητές επί σκηνής με άψογες θεατρικές κινήσεις σε σχήμα χορού αρχαίας τραγωδίας ύμνησαν «τη γη των μαρτύρων και των λουλουδιών», βάδισαν μαζί «με τα άνθη που από το αίμα του Ρήγα αναπήδησαν» και ως Έλληνες φάνηκαν «απ’ τον πλούτο πλουσιότεροι, την ομορφιά ομορφότεροι, το φως φωτεινότεροι». Χίλια μπράβο αξίζουν σε όλους τους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές.

lykmak 25 martiou 2018 07

Στο δεύτερο μέρος της γιορτής ακολούθησε αφιέρωμα στον αγώνα και την γενοκτονία των ποντίων καθώς και τιμητική βράβευση του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» για την πολυετή προσφορά του στο σχολείο μας. Τη γιορτή παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Τανιμανίδης Γιώργος, ο αντιπρόεδρος κ. Ιωακειμίδης Κωνσταντίνος και ο διευθυντής κ. Δάλλας Αντώνιος, οι οποίοι παρέλαβαν από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Τσαντσάν Ιωάννα ευχαριστήρια πλακέτα ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης της μεγαλοψυχίας και συνεισφοράς του ιδρύματος.

Τα τελευταία 15 χρόνια σε ανάμνηση των μαθητών μας που χάθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών το ίδρυμα χορηγεί χρηματικά βραβεία – υποτροφίες σε αριστεύσαντες μαθητές της Α’ Λυκείου που διακρίνονται για το ήθος τους. Η στάση του αποτέλεσε και αποτελεί βάλσαμο και παρηγοριά για το σχολείο μας και την τοπική κοινωνία και γι’ αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να το ευχαριστήσουμε δημόσια.

Ο πρόεδρος κ. Τανιμανίδης Γιώργος υπογράμμισε πως το ίδρυμα επιτελεί απλώς το καθήκον του και πάντα θα αφουγκράζεται τις ανάγκες του σχολείου μας. Ο λόγος του απέσπασε θερμά χειροκροτήματα απ’ τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και φορέων της τοπικής κοινωνίας και έκλεισε με τον πιο ελπιδοφόρο τρόπο τη γιορτή μας, μία γιορτή αφιερωμένη στην ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ανθρωπιά.