Μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας υποδέχθηκε το εργαστήριο ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Το εργαστήριο ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε στις 6 Νοεμβρίου τους μαθητές της Δ’ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Βεροίας στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης-εκδρομής. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν και να παίξουν με τα ρομπότ της LEGO στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού project της LEGO Education.

Αρχικά έγινε μια εισαγωγική παρουσίαση με την συναρπαστική ιστορία και την εξέλιξη των αυτόματων μηχανών στα βάθη των χρόνων. Τα παιδιά μάθανε ότι ο άνθρωπος και τα ρομπότ  συνυπάρχουν, από τις αυτόματες μηχανές του Ήρωνα μέχρι και σήμερα που τα ρομπότ μιμούνται τον άνθρωπο. Μάθανε από ποια μέρη αποτελείται ένα ρομπότ, ποιες είναι οι αισθήσεις του και τι χρειάζεται για να λειτουργήσει.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο στόχος που ήταν να κατασκευάσουν ένα ρομπότ που θα προσομοιώσει έναν αθλητή που τρέχει σε αγώνα δρόμου. Ταξίδεψαν στην Αρχαία Ολύμπια και γνώρισαν το πρώτο αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων που ήταν ο αγώνας δρόμου.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες, η κάθε ομάδα κατασκεύασε το δικό της ρομπότ, τον Μίλο. Όμως ο Μίλο δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί. Χρειαζόταν αλλαγές ώστε να γίνει γρήγορος και να «βλέπει» πότε θα σταματήσει αφού περάσει τη γραμμή του τερματισμού. Αφού έγιναν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στα ρομπότ, οι αγώνες ξεκίνησαν.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας. Παρόλα αυτά οι ομάδες αποδείχτηκαν εξίσου ανταγωνιστικές και ισάξιες. Οι πραγματικοί νικητές όμως, ήταν όλα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της ρομποτικής μέσα από την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο εργαστήριό μας.

“Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για την όμορφη εμπειρία που μοιράστηκαν μαζί μας και ξεχωριστά τον δάσκαλό τους που πήρε την πρωτοβουλία να υλοποιήσει αυτήν την επίσκεψη.

Οι πόρτες μας έχουν ανοίξει και περιμένουμε και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες που ομορφαίνουν τα εκπαιδευτικά δρώμενα”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ.

Τηλ. Επικοινωνίας 2331022335