Βέροια: Παγκόσμια ματιά στο φετινό 31ο μαθηματικό συνέδριο

mathimatika

Του Θανάση Τοτόμη

Με κεντρικούς ομιλητές τους Φερντινάντο Αρζαρέλο, καθηγητή μαθηματικής λογικής και εκπαίδευσης, στο παν/μιο του Τορίνο, Ζάν Ντόμπρες, καθηγητή ιστορίας των μαθηματικών, στο ερευνητικό κέντρο Αλεξάντρ Κοϊρέ, Παρίσι, Κάρλ Γκούσταφσον, καθηγητή άλγεβρας στο παν/μιο του Κολοράντο, ΗΠΑ, και τους καθηγητές Σταύρο Παπασταυρίδη, Δημήτρη Χασάπη και Νίκο Παπαναστασίου, από το μαθηματικό τμήμα του παν/μιου Αθήνας, Μαριάννα Τζεκάκη από το ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια το Νοέμβρη, το 31ο μαθηματικό συνέδριο, με διοργανωτή την ελληνική μαθηματική εταιρεία - ΕΜΕ.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές θα αναδείξουν με τις εισηγήσεις τους τις τάσεις στη μαθηματική εκπαίδευση και έρευνα, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο συνέδριο, θα πάρουν μέρος εκατοντάδες σύνεδροι πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φοιτητές, μαθηματικοί και εκπαιδευτικοί από τη δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας και της Κύπρου.

Στόχος του επιστημονικού συνεδρίου, είναι η ανάδειξη της μαθηματικής επιστήμης και της συμβολής της, στην αναζωογόνηση της εκπαίδευσης και στην πρόοδο της κοινωνίας.

Στην ατζέντα του συνεδρίου θα βρεθούν ζητήματα όπως η έρευνα και η καινοτομία, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της μαθηματικής εκπαίδευσης στη διεθνοποιημένη, δικτυακή εποχή. Οι διεπιστημονικές προσεγγίσεις, οι διεθνείς ερευνητικές κοινότητες και πρακτικές, και οι μορφές πιστοποίησης γνώσης.

Στα πλαίσια του συνεδρίου της ΕΜΕ, θα πραγματοποιηθούν επιμέρους στρογγυλά τραπέζια με εξειδικευμένα θέματα, και θα παρουσιαστούν δεκάδες νέες πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες.

Σημειώνεται ότι πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του 31ου συνεδρίου είναι ο καθηγητής του παν/μιου Αιγαίου Φραγκίσκος Καλαβάσης, της οργανωτικής επιτροπής, ο καθηγητής του παν/μιου Αθήνας Γιώργος Δημάκος και αναπληρωτής πρόεδρος, ο καθηγητής του Αριστοτέλειου παν/μιου Θεσσαλονίκης Γιάννης Αντωνίου.

Την τοπική διοικούσα οργανωτική επιτροπή της ΕΜΕ Ημαθίας αποτελούν οι καθηγητές, Στέλιος Μιόγλου πρόεδρος, Λευτέρης Ασβεστόπουλος αντιπρόεδρος, Αναστάσιος Παντζαρτζίδης γεν. γραμματέας, Αναστασία Καρακώστα ειδικός γραμματέας, Γιάννης Καμπουρίδης ταμίας και τα μέλη Σταύρος Σταυρόγλου και Ηλίας Αδαμίδης.

Σημειώνεται, ότι στη Βέροια είχε πραγματοποιηθεί και το 20ο μαθηματικό συνέδριο, το 2003.

Χρόνος διεξαγωγής: Από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου.

Χώρος διεξαγωγής: Βέροια, ιδιωτικό συνεδριακό κέντρο. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 3617784 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις εδώ και εδώ.

Το συνέδριο θα είναι ανοικτό στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο και διοργανώνεται για πρώτη φορά με την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.