Μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας μαθαίνουν... «Δράση και Διάδραση»

Από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Την Πέμπτη 25 Μαΐου ο κόσμος του Αθλητισμού ξεδιπλώθηκε στα μάτια των παιδιών της Δ΄ και της Ε΄ τάξης του σχολείου που παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δράση και Διάδραση» στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του project της χρονιάς «Ολυμπιακοί Αγώνες από την αρχαιότητα ως σήμερα».

Είχαμε την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουμε τα ολυμπιακά αθλήματα αλλά και να εμβαθύνουμε στην επιστημονική γνώση που περιβάλλει τον κόσμο των σπορ. Μάθαμε για τις ικανότητες που πρέπει να έχει αλλά και να αναπτύσσει ο κάθε αθλητής καθώς και για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή που πρέπει να ακολουθήσει.

Δεν μείναμε όμως μόνο στα λόγια: μετρήσαμε το ύψος και το βάρος μας, το ποσοστό ευλυγισίας μας, τα αντανακλαστικά μας, την ευστοχία μας και τέλος πήραμε μέρος σε αγώνα ταχύτητας. Με αυτό τον τρόπο και μέσα από την ομαδικότητα της συγκεκριμένης δραστηριότητας, νιώσαμε όλοι τη χαρά του «ευ αγωνίζεσθαι».

Η επιστροφή στο σχολείο έγινε με γέλια και χαρές, αφού φέραμε το χρυσό μετάλλιο για την Ε΄ τάξη και το αργυρό μετάλλιο για την Δ΄ τάξη και αποδείξαμε ότι μπορεί η χαρά της νίκης να είναι μεγάλη, όμως η χαρά της συμμετοχής είναι μεγαλύτερη!