Η μαθήτρια του 5ου ΓΕΛ Βέροιας Παρθένα Αμανατιάδου στην Βουλή των εφήβων

Η μαθήτρια του 5ου ΓΕΛ Βέροιας Παρθένα Αμανατιάδου του Β3 επιλέχθηκε στους 300 έφηβους βουλευτές της ΚΒ΄ συνόδου της Βουλής των Εφήβων!

Το σχολείο συμμετείχε και φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των εφήβων» που διοργανώνεται από τη Βουλή των Ελλήνων, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Στη φετινή διοργάνωση πήραν μέρος 16 σχολεία από το νομό μας, με τη συμμετοχή 368 μαθητών από την Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Στο διάστημα από 20/2 έως 31/3/2017, είκοσι επτά μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας, διαγωνίστηκαν σε ειδικά σχεδιασμένες διαδικτυακές δραστηριότητες με γενικό θεματικό άξονα «Ενεργός Πολίτης». Συγκεκριμένα, μέσα από τις δραστηριότητες «παιχνίδι ερωτήσεων», «μαζί με χρώματα και λέξεις», «κι όμως με αφορά», «διεκδικώ ένα δημοκρατικό σχολείο», «με το βλέμμα στην τοπική κοινωνία», «πιάσε κάμερα», «η τάξη του 2017», ωθήθηκαν να ευαισθητοποιηθούν και να επιχειρήσουν να παρέμβουν δημιουργικά, προτείνοντας και υλοποιώντας ιδέες για συλλογική δράση.

Τη φροντίδα και καθοδήγηση για την πραγματοποίηση του προγράμματος ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί σύνδεσμοι Βελτσίδου Χριστίνα ΠΕ13 και Μόσχου Έλενα ΠΕ02.

Η μαθήτρια Παρθένα Αμανατιάδου με την εργατικότητα και τον ενθουσιασμό που τη διακρίνει, κατόρθωσε να πραγματοποιήσει με επιτυχία όλες τις δραστηριότητες, να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό κλήρων και να αναδειχθεί έφηβος βουλευτής της ΚΒ΄ συνόδου 2017

Ως έφηβος βουλευτής θα εκπροσωπήσει το σχολείο και το νομό μαζί με άλλους τρείς μαθητές/τριες από το νομό Ημαθίας, στην ΚΒ΄ σύνοδο της Βουλής των εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Ελληνική Βουλή, στις αρχές Ιουλίου του 2017.