Νέα προκατασκευασμένη αίθουσα τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

Μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης μιας προκατασκευασμένης αίθουσας στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας.

Το αίτημα ανάγκης κατασκευής αυτής της αίθουσας υποβλήθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου εδώ και τέσσερα χρόνια προς το Δήμο Βέροιας. Τελικά, και με την επίμονη προσπάθεια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και το ενδιαφέρον του ίδιου του Δημάρχου κου Βοργιατζίδη, ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια και τα προβλήματα και η αίθουσα είναι πλέον υπαρκτή και έτοιμη να φιλοξενήσει μέρος μαθητών του σχολείου που ασφυκτιούσαν σε, λίγων τετραγωνικών και χωρισμένης με νοβοπάν, αίθουσα, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα, έστω και μικρό χώρο, για τις σύγχρονες ανάγκες του σχολείου (αυτόνομο χώρο για Τ.Π.Ε., βιβλιοθήκη και Αναγνωστήριο και διευκόλυνσης εργασιών για μαθητές που δεν έχουν στο σπίτι δυνατότητα χρήσης υπολογιστή, εκτύπωσης κ.λ.π.).

"Αυτό που μένει τώρα, και είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε κατανόηση και βοήθεια, είναι το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να γίνουν κάποιες πρόσθετες εργασίες ώστε η αίθουσα να μην αποτελεί ¨ξένο σώμα¨ στην αυλή του σχολείου αλλά να αποτελέσει με τα ήδη υπάρχοντα κτίρια μια αισθητική ενότητα.

Για το λόγο αυτό, ήδη, συντάχθηκε έγγραφο και απεστάλη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, και ελπίζουμε, είμαστε σίγουροι, ότι, όπως πάντα, ο Δήμος και οι υπηρεσίες του θα ανταποκριθούν άμεσα", αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

"Με ιδιαίτερη ικανοποίηση το σχολείο μας δέχθηκε την προγραμματισμένη επίσκεψη οδοντιάτρων με σκοπό την εξέταση των μαθητών της Α΄και Β΄τάξης. Στους μαθητές έγινε μια υποδειγματική και άψογη από παιδαγωγική άποψη ενημέρωση από τον υπεύθυνο Οδοντίατρο με απλό, κατανοητό λόγο και πλούσιο φωτογραφικό και άλλο υλικό.

Στη συνέχεια, εξετάστηκαν οι μαθητές ένας-ένας και καταγράφηκαν τα προβλήματα ή μη και δόθηκαν σ’ αυτούς έντυπο με λεπτομερή περιγραφή της οδοντικής τους κατάστασης, ώστε να ενημερωθούν οι γονείς τους και να πράξουν ανάλογα.

Μέσα στις δύσκολες, οικονομικά, συνθήκες που βιώνουμε και η ιδιαίτερη σύνθεση του μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας, τέτοιες πρωτοβουλίες καθίστανται πολύτιμες και απαραίτητες.

Το σχολείο ευχαριστεί θερμότατα τους οδοντίατρους και δεσμεύεται για παραπέρα προσπάθεια ανάλογων δράσεων (φθορίωση κ.λ.π.)", αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.