Η θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη στο 6ο Γυμνάσιο Βέροιας

Με πολύ ενθουσιασμό – όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις τους στο τέλος – οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του 6ου Γυμνασίου Βέροιας παρακολούθησαν την παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς» της Θεσσαλονίκης.

Οι ηθοποιοί της ομάδας ήταν οι: Κίκα Ζαχαριάδου, Δήμητρα Σταματίου, Κωνσταντίνος Φωτίου και ο μουσικός: Γιώργος Καλαμάκης.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου.

"Η παρακολούθηση της παράστασης προετοιμάστηκε στην τάξη τις προηγούμενες μέρες και την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει συζήτηση. Οι ηθοποιοί επικοινώνησαν με έναν διαδραστικό τρόπο με τα παιδιά και πήραν ανατροφοδότηση από τις αντιδράσεις τους. Οι μαθητές/τριες ήταν ενημερωμένοι για το έργο, καθώς βρισκόμαστε στο τέλος της μελέτης της τραγωδίας. Επισήμαναν τα βασικά θέματα της «Ελένης», όπως ο χαρακτηρισμός της ως τραγικωμωδία, το αντιπολεμικό της μήνυμα και η βασική της αντίθεση ανάμεσα στο «είναι» και το «φαίνεσθαι».

Με μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον παρακολούθησαν τα θεατρικά παιχνίδια που οργάνωσαν στο τέλος οι ηθοποιοί με πολύ επαγγελματισμό και στα οποία συμμετείχαν μερικά από τα παιδιά.

Θέλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε τη θεατρική ομάδα για την ευαισθησία που έδειξε με την προσφορά μερικών εισιτηρίων δωρεάν", αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.