Επισκέψεις και Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Μουσείο Εκπαίδευσης

Από την Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας ανακοινώνεται ότι συνεχίζονται κανονικά οι επισκέψεις σχολείων εντός και εκτός Νομού στο Μουσείο Εκπαίδευσης "Χρίστος Τσολάκης". Οι επισκέψεις γίνονται κατόπιν κατόπιν σχετικού προγραμματισμού.

Παράλληλα, τα σχολικά τμήματα θα έχουν την ευκαιρία, αν το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα με θεματολογία:

- Τα πρώτα μου βιβλία (Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αντλεί το περιεχόμενό του από παλιά αναγνωστικά εγχειρίδια και προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία και τάξη των μαθητών που το παρακολουθούν).

- Εγώ και οι φίλοι μου (Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην έννοια της φιλίας και επιθυμεί να συμβάλει στην άρση διακρίσεων, φυλετικού, εθνικού, θρησκευτικού ή γλωσσικού χαρακτήρα ή ατόμων με ειδικές ανάγκες. σε παιδιά Δ - Στ΄ Δημοτικού).

- Ειδικότερα για το μήνα Μάρτιο, ενόψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, προσφέρεται και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αγωνιστές του 1821 μέσα από παλιά σχολικά εγχειρίδια». Απευθύνεται σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

Η διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι, περίπου, 1 ώρα και 30 λεπτά και οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν το μέγιστο 30 μαθητές.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί προκειμένου να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 23310 78127.