Επιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς με θέμα "Διάδραση με μύθους του Αισώπου"

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών στην υλοποίηση Πολιτιστικών Προγραμμάτων, η Διεύθυνση Π.Ε. Ημαθίας (διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων) και η Θεατρική Ομάδα «Μικρός Βορράς» διοργανώνουν επιμορφωτική συνάντηση, με θέμα: «Διάδραση με μύθους του Αισώπου».

Η συνάντηση θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, από τις 17.00 έως τις 20.30, στη Βέροια. Ο χώρος διεξαγωγής της συνάντησης θα προσδιοριστεί με βάση τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο της επιμορφωτικής συνάντησης θα παρουσιαστούν εκπαιδευτικές τεχνικές για τη δημιουργική προσέγγιση και δραματοποίηση μύθων του Αισώπου στην τάξη. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν επί σκηνής διάφοροι μύθοι του Αισώπου (Οι δύο φίλοι και η αρκούδα, Η Γαλατού, Οι δύο τράγοι, Η αλεπού και τα σταφύλια, Ο ψεύτης βοσκός) με τη χρήση πολλαπλών υλικών και τεχνικών (κοστούμια, μάσκες, παντομίμα, πρωτότυπα μουσικά όργανα, τραγούδι) ενώ οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη των μύθων και να βιώσουν τρόπους παιδαγωγικής αξιοποίησής τους στην τάξη. Εισηγητής-εμψυχωτής του σεμιναρίου θα είναι ο κος Τάσος Ράτζος (σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μικρού Βορρά).

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συνάντηση, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση μέχρι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/Ntkio7h2ecOQcUko1

Ο χώρος διεξαγωγής και τα ονόματα των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης.