Συγχαρητήρια μηνύματα στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων από Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, Κώστα Βοργιαζίδη

xaroyla

Συγχαρητήρια μηνύματα στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων απέστειλαν η απερχόμενη δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και ο νέος δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου αναφέρει στο μήνυμά της:

«Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στην επίπονη διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στα παιδιά που κατάφεραν την είσοδο σε κάποιοι ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, και θα ξεκινούν σύντομα τις σπουδές τους εύχομαι δύναμη και καθαρά μυαλά για να πιάσουν τόπο οι κόποι των ιδίων αλλά και των γονιών τους.

Στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν φέτος, εύχομαι επίσης δύναμη και με ψηλά το κεφάλι και γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες τους να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για τη συνέχιση της προσπάθειας τους.

Ελπίζω και εύχομαι κανένα παιδί να μη χρειαστεί να ξενιτευτεί, γιατί ο τόπος χρειάζεται τη φρεσκάδα και τη δημιουργική ορμή τους».

vorgia new photo

Ο Κώστα Βοργιαζίδης υπογραμμίζει: «Με την ανακοίνωση των βάσεων κλείνει και τυπικά ένας μακροχρόνιος κύκλος προσπάθειας, αγωνίας, επιμονής και υπομονής για τους μαθητές που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Παράλληλα, ανοίγει ένας νέος, εξίσου σημαντικός, κύκλος στη ζωή τους ως ενεργοί πολίτες, επιστήμονες, εργαζόμενοι και επαγγελματίες.

Θα ήθελα να εκφράσω τα πιο θερμά συγχαρητήρια μου στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Βέροιας που κατέφεραν ύστερα από κόπους ετών να εισαχθούν στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία και κάθε πρόοδο στη ζωή και στις σπουδές τους.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που και φέτος οι νέοι του Δήμου μας σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες και μεγάλες επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τη σπουδαία παράδοση της περιοχής μας στις επιστήμες και τα γράμματα. Οι επιτυχίες τους αποτελούν πηγή αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον του τόπου μας.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους γονείς, τους οικείους και τους εκπαιδευτικούς των μαθητών που με την πολύπλευρη στήριξη, την υπομονή και την καθοδήγησή τους προσέφεραν τα μέγιστα στην πορεία προς την ακαδημαϊκή επιτυχία.

Θα ήθελα, όμως, να απευθυνθώ και σ' εκείνους τους μαθητές που, παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή. Η εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων δεν εξαντλείται στην επιτυχία των πανελλαδικών εξετάσεων. Αντίθετα, η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες για επαγγελματική, προσωπική και κοινωνική καταξίωση. Με συστηματική προσπάθεια, αφοσίωση και επιμονή κάθε στόχος μπορεί να γίνει πραγματικότητα.»