Κάλεσμα για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες από την ΕΛΜΕ Ημαθίας

 

Από την ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Η ΕΛΜΕ Ημαθίας λαμβάνοντας υπόψη την ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη για βοήθεια στους πρόσφυγες στην Ειδομένη επαναλαμβάνει το κάλεσμα προς τους συναδέλφους για συμπαράσταση και βοήθεια στους συνανθρώπους μας εκεί που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Επειδή παρουσιάζεται αυξανόμενο ενδιαφέρον για βοήθεια, επαναδιατυπώνει την πρόθεσή της για αποζημίωση των εξόδων μετακίνησης σε Ι.Χ. των τεσσάρων τουλάχιστον ατόμων που θα θελήσουν να μεταβούν εκεί και να προσφέρουν παντοιοτρόπως τις υπηρεσίες τους στους εθελοντικούς οργανισμούς που συνδράμουν τους πρόσφυγες.

Ήδη ένα πρώτο κλιμάκιο με πέντε συναδέλφους βρέθηκε στη περιοχή το περασμένο Σάββατο και βοήθησε στο καθαρισμό του χώρου.

Για την καλύτερη οργάνωση, μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Αξούριστου Χαρά (6945976065) και στο 5ο ΓΕΛ Βέροιας 2331024843 και να δηλώνετε το ενδιαφέρον σας για τη μετάβασή σας στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι συγκεντρώνει για τον ίδιο σκοπό α. βασικά είδη φαρμάκων, β. είδη υγιεινής για γυναίκες και παιδιά, καθώς και γ. αδιάβροχα παντός τύπου στο 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας.”